Protest la biserica Sfântul Nicolae din Iaşi

Aproximativ 100 de enoriaşi, în frunte cu preoţii bisericii Sfântul Nicolae din Iaşi, au protestat marti pentru a se opri construcţia de blocuri în zonă, transmite corespondentul AMOS News.

O firmă ieşeană a început în urmă cu câteva zile construirea unor blocuri pe un amplasament unde, pe vremuri, se afla vechiul cimitir al bisericii Sfântul Nicolae.

În urma demarării lucrărilor, au ieşit la iveală osemintele a peste 400 de persoane care erau înmormântate în cimitir. Opinia publică din Iaşi s-a revoltat deoarece au fost profanate mormintele şi cer autorităţilor locale să sisteze lucrările deoarece zidurile bisericii vor fi afectate de trepidaţiile de la utilaje.

„Lucrările continuă aici într-o veselie, mâine probabil vor scoate morÅ£ii de aici. Până în prezent ei au scos peste 100 de oseminte” a spus un cetăţean care a participat la protest.

„Lucrarea se face în interiorul unui teren pentru care s-a obÅ£inut autorizaÅ£ia de demolare ÅŸi cea de construire, care au fost date de primărie”a declarat Sorin Stănescu, sef de ÅŸantier.

„Respectăm legea , iar osemintele, conform cutumelor arheologice vor fi depozitate în saci ÅŸi oferite bisericii, iar dacă această biserică nu vrea sa îi reînhumeze, ne vom adresa altei biserici” a declarat Bobi Apăvăloaie, arheolog.

Amos News

Adauga un comentariu

*