Explozie la Oltchim Râmnicu Vâlcea – trei persoane sunt în stare critică

O explozie s-a produs, marţi, pe platforma chimică a municipiului Râmnicu Vâlcea, la secţia Propenol a societăţii comerciale Oltchim, cinci persoane suferind arsuri, dintre care trei se află în stare critică, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit medicilor, cele trei persoane – două femei ÅŸi un bărbat – au ÅŸanse minime de supravieÅ£uire. Ele au suferit arsuri grave pe 80-90% din suprafaÅ£a corpului ÅŸi vor fi transportate cu elicopterul SMURD la o clinică din BucureÅŸti.

Celelalte două victime, un bărbat şi o femeie, au suferit arsuri mai puţin grave şi au rămas internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

În jurul orei 11.55, pompierii de la ISU Vâlcea au fost sesizaţi să se deplaseze la secţia propenoxid din cadrul Oltchim Vâlcea, deoarece a avut loc o explozie.

Alături de serviciul privat al societăţii Oltchim, la faţa locului, au intervenit două autospeciale ale detaşamentului de pompieri Râmnicu Vâlcea, iar forţe de poliţie şi jandarmerie au asigurat perimetrul conform procedurilor.

Două elicoptere ale Inspectoratului de Aviaţie al MIRA se deplasează în zonă, unul pentru a transporta eventualele persoane care necesită îngrijiri medicale de urgenţă şi unul cu specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, coordonaţi de inspectorul general al IGSU, Vladimir Secară.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Vâlcea, Anuţa Handolescu.ROMPRES

Adauga un comentariu

*