Doi dintre prefecţii demişi de Tăriceanu au dat în judecată în Guvernul

Nicolae Giugea, fost prefect al judeţului Dolj şi Marinică Cazacu, ex-prefect al judeţului Ialomiţa au acţionat în judecată Guvernul după ce au fost debarcaţi din funcţiile pe care le deţineau. Aceştia solicită în instanţă suspendarea executării deciziei premierului Călin Popescu Tăriceanu prin care au fost destituiţi, transmite corespondentul AMOS News.

Aceasta până la soluÅ£ionarea acÅ£iunii de fond. Primul termen al dosarului de la Curtea de Apel BucureÅŸti a fost fixat pentru 15 august. „Da, este adevărat că am deschis acÅ£iune în instanţă”, ne-a declarat Giugea. Reamintim că la începutul acestei luni premierul Tăriceanu a schimbat din funcÅ£ie mai mulÅ£i prefecÅ£i. Printre ei se află ÅŸi Giugea ÅŸi Cazacu.

Atât fostul prefect al judeţului Dolj cât şi Cazacu de la Ialomiţa fuseseră numiţi inspectori guvernamentali, alături de Ionel Izină, prefectul schimbat de la Teleorman. Printre cei schimbaţi s-a aflat şi prefectul de Argeş, Ion Cîrstoiu, rudă cu Traian Băsescu.

Reprezentanţii PNL au fost acuzaţi atunci că au operat aceste schimbări pe criterii politice, majoritatea celor demişi fiind foşti membri ai PD.

De altfel, secretarul general al PD, fostul ministru al internelor Vasile Blaga i-a sfătuit pe toţi cei debarcaţi să dea în judecată Guvernul.

Adauga un comentariu

*