Alocările bugetare pentru învăţământ se fac în funcţie de culoarea politică

Intr-un comunicat de presa trimis redactiei Observator de Bacau, Federaţia Educaţiei Naţionale protestează împotriva modului în care Executivul alocă fondurile necesare reparării şi igienizării şcolilor în teritoriu. FEN consideră că alocările bugetare în funcţie de carnetul de partid al primarilor dăunează grav sutelor de mii de elevi care învaţă în aceste unităţi.

„Chiar dacă există nenumărate legi care spun că în şcoală nu se face politică, acest guvern, prin instituţiile descentralizate, alocă fonduri doar primarilor din anumite partide. Considerăm că o astfel de abordare duce la o politizare excesivă a şcolii româneşti. În aceste condiţii în care metehnele unor politicieni de doi bani afectează învăţământul, nu cred că mai putem să vorbim despre descentralizare. Putem să facem zeci de legi însă acestea nu au cum să se aplice în condiţiile actuale.” a declarat Cătălin CROITORU, preşedintele FEN.

FEN, ca organizaţie care apără interesele economice, sociale şi profesionale ale personalului din sistemul educaţional, militează pentru un învăţământ bazat pe calitate şi performanţă, susţinut financiar corespunzător importanţei sale strategice şi recunoaşterii importanţei sociale a meseriei de dascăl.

Comentarii

  1. SI NU NUMAI……
    DUPA CUMPARAREA ZIARULUI DE BACAU STAVARACHE
    A RESTRICTIONAT INTRAREA CELOR CARE NU SCRIU LINGATORII.O SA FACEM PLANGERE LA D.N.A SA VEDEM PANA UNDE SUNT IMPLICATI OPERATORII DE
    SERVICII INTERNET.SA VEDEM CATI MEMBRII DE
    PARTID INFILTRATI PE LA FIRMELE DE INTERNET
    FAC SERVICII OLIGARHILOR.
    STAVARACHE SA TII MINTECA: AI OBSTRUCTIONAT DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE AI INCALCAT CONSTITUTIA. VINE SI RANDUL TAU SA PLATESTI
    O SA INCEPEM CU CE I-AI FACUT LUI SECHELARIU.

Adauga un comentariu

*