Transilvania, afectată de furtuni şi inundaţii

Ploile care au căzut sâmbătă spre duminică au provocat inundaţii în mai multe zone din Transilvania. Opt localităţi din judeţul Cluj au rămas fără curent electric, după ce 16 transformatoare au suferit deteriorări din pricina descărcărilor electrice, transmite corespondentul AMOS News.

Trei dintre localităţi sunt situate între comuna Feleacu şi Turda, iar cinci dintre ei, în zona Gherlei. Un trăznet a provocat un incendiu într-o gospodărie din localitatea Şomcutu Mic. În judeţul Bistriţa-Năsăud, au rămas temporar fără curent şapte sate şi o parte din oraşul Năsăud.

Cantitatea de ploaie căzută a atins 40 de litri la Domneşti, pe Valea Şieului, şi pe Valea Sălăuţei, la graniţa cu judeţul Maramureş. În Petroşani, un pârâu care se varsă în Jiu a provocat inundarea mai multor blocuri, după ce un grătar de scurgere s-a înfundat cu aluviuni.
Pentru desfundarea acestuia, a fost nevoie de intervenţia pompierilor. În Timişoara, o ploaie de 30 de minute a provocat inundarea mai multor străzi. Din pricina furtunii, mai mulţi pomi au căzut peste maşini în localităţile Sacoşu Turcesc, Albina şi Timişoara.

Adauga un comentariu

*