Sinaia: Dealul Aosta a început să se prăbuşească

O parte din Dealul Aosta din Sinaia s-a prăbuşit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează un comunicat al Ordinului Arhitecţilor din România (OAR).

ReprezentanÅ£ii OAR pun catastrofa ecologică pe seama ‘politicii urbanistice iresponsabile a autorităţilor locale din Sinaia’.

OAR a precizat că, deşi a tras un semnal de alarmă privind situaţia Dealului Aosta, Primăria din Sinaia a eliberat, pe 4 iulie, o autorizaţie de construcţie pe strada Aosta nr. 4, pentru o vilă mare cu demisol, parter, două etaje, mansardă, cu trei locuinţe.

Lucrările antamate au declanşat, conform comunicatului OAR, alunecări de teren, iar 30 de brazi dezrădăcinaţi au căzut împreună cu împrejmuirile. Porţiuni din alte terenuri au intrat în alunecare, a precizat OAR.

‘Orice analiză tehnică cinstită arată că suntem doar în faÅ£a începutului. Procese tragice devenite ireversibile, prin corupÅ£ia ÅŸi complicitatea autorităţilor locale, prin incompetenÅ£a ÅŸi iresponsabilitatea unor autori de documentaÅ£ii, au declanÅŸat un pericol major pentru viaÅ£a ÅŸi proprietăţile oamenilor din Sinaia, pentru patrimoniul natural ÅŸi istoric al României’, sunt de părere reprezentanÅ£ii OAR.

Dealul şi strada Aosta, situate în cartierul Furnica, în imediata apropiere a Castelului Peleş, constituia una dintre cele mai frumoase şi coerente zone din Sinaia, a adăugat OAR. ROMPRES

Adauga un comentariu

*