Locuinţe din opt localităţi, inundate de apă

Efectivele Ministerului Internelor ÅŸi Reformei Administrative (MIRA) ÅŸi autorităţile locale au intervenit, în cursul nopÅ£ii de sâmbătă spre duminică, în opt localităţi din patru judeÅ£e pentru a evacua apa din locuinÅ£e inundate, iar în comuna buzoiană Siriu – pentru a debloca un drum naÅ£ional.

Mai exact, în judeţul Argeş, pompierii au intervenit cu două motopompe în comuna Bârla, satul Urluieni, şi în comuna Lunca Corbulu, satul Pădureţi, unde au fost inundate 13 gospodării, a informat, duminică, MIRA.

În comuna Siriu, din judeţul Buzău, efective MIRA şi administraţia locală care gestionează drumurile publice au deblocat 150 de metri din DN 10, la km 79 + 700, circulaţia fiind reluată duminică dimineaţa în jurul orei 09.30.

ÃŽn judeÅ£ul Gorj s-a remediat situaÅ£ia a 12 case inundate, din trei comune, iar în Olt s-a intervenit în 2 localităţi – oraÅŸul DrăgăneÅŸti ÅŸi comuna Cârlogani – unde au fost afectate mai multe gospodării.

Echipe de pompieri au intervenit şi în comuna Sadova, judeţul Suceava, pentru evacuarea apei din trei gospodării inundate.

De asemenea, precipitaţiile din noaptea de sâmbătă spre duminică au afectat alimentarea cu energie electrică a mai multor localităţi din 8 judeţe (Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), în prezent echipe ale Electrica acţionând pentru repunerea în funcţiune a reţelelor.

Problemele apărute din cauza precipitaţiilor, căderilor de grindină şi a intensificărilor de vânt au fost remediate în urma convocării Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. ROMPRES/

Adauga un comentariu

*