Liga Campionilor: turul doi preliminar: Steaua-Zaglebie Lubin 2-1 (final)

Primul meci al lui Hagi in fata propriilor suporteri. Cu Hagi antrenor, Steaua a castigat toate cele trei meciuri oficiale: doua in deplasare (1-0 cu Zaglebie si Farul) si unul acasa, dar fara spectatori (2-1 cu Ceahlaul). La intrarea pe stadion, atat Gheorghe Hagi, cat si managerul general, Adrian Ilie au fost aplaudati la scena deschisa de cei 20.000 de spectatori din tribune.

Ultima faza a jocului apartine polonezilor, dar lovitura de cap a lui Arboleda trece pe langa poarta lui Zapata.

In minutele de prelungire, Banel Nicolita primeste aplauzele spectatorilor in momentul in care este inlocuit de Eric Bicfalvi.

Inspiratia lui Hagi da roade in minutul 82. Ovidiu Petre suteaza de la 20 de metri, Vaclavik respinge in fata de unde Dorel Zaharia, abia intrat in teren, reia fara probleme in plasa.

Hagi intareste atacul pentru ultimele 10 minute: Dorel Zaharia ii ia locul lui Adrian Neaga.

Banel Nicolita este egoist in minutul 70, la un contraatac rapid al Stelei. Nicolita a scapat pe partea dreapta si a preferat un sut din unghi, de la 20 de metri, prins de Vaclavik, in timp ce Rica Neaga urcase singur in careul polonezilor.

Zapata si cu Rada nu se inteleg la un balon in careul Stelei, in minutul 67, si Wlodarczyk a fost foarte aproape sa profite, mingea trimisa de el fiind deviata in corner de portarul bucurestenilor.

Marius Croitoru vede un cartonas galben pentru proteste, dupa ce mijlocasul Stelei a cerut o lovitura de la 11 metri in urma unui duel cu doi fundasi polonezi. Arbitrul Mark Clattenburg (Anglia) a considerat simulare caderea lui Croitoru.

Rica Neaga rateaza incredibil in minutul 60! Neaga a profitat de o eroare a lui Arboleda si a trimis din 14 metri un lob care a sters bara transversala si a parasit suprafata terenului.

Reflex excelent al lui Zapata in minutul 58. Columbianul pluteste si scoate de langa bara un sut din lovitura libera al lui Golinski, trimis de la 20 de metri.

Primul cartonas galben al Stelei este vazut de Petre Marin in minutul 50, fundasul stanga al ros-albastrilor facand un fault la 22 de metri de poarta, asupra lui Lobodzinski. Golinski a executat lovitura libera in zidul stelist, mingea a ajuns la Pietron care a sutat de la distanta peste poarta.

Golanski trimite o torpila in minutul 45 dintr-o lovitura libera de la 30 de metri, mingea insa e prinsa cu siguranta de Vaclavik.

Banel Nicolita aduce egalarea in minutul 37, cu un sut din lovitura libera care a trecut prin intreg careul polonez si s-a scurs in plasa. Mingea a muscat terenul in fata portii, a atins si bara laterala si a intrat in poarta lui Vaclavik, nefiind atinsa de niciun alt jucator.

Castigatoarea dublei manse dintre Steaua si Zaglebie va infrunta in turul al treilea pe BATE Borisov din Belarus, care a remizat in mansa secunda din turul doi cu Hafnarfjordur, 1-1, dupa ce se impusese in tur cu 3-1.

In minutul 29, Michal Stasiak a trimis mingea in plasa de la trei metri intr-o poarta parasita de Zapata. Columbianul a iesit pe o centrare si a scapat mingea din brate, iar Arboleda a pasat decisiv in fata portii, polonezii reusind sa deschida scorul in Ghencea. Problemele Stelei legate de postul de portar continua dupa gafele lui Carlos si Andrey.

Bara il salveaza pe Zapata in minutul 29! In urma unei actiuni prelungite de atac a lui Zaglebie, fundasul lui Lubin, Arboleda a sutat din marginea careului mare in butul lateral al Stelei.

Primele mari emotii la poarta Stelei vin in minutul 22. Lobodzinski a centrat de pe partea dreapta, iar Golinski a trimis cu capul din pozitie centrala, 10 metri de poarta, mingea trecand la un metru peste transversala lui Zapata.

Minutul 11: Cocnire dura intre Golanski si Tiago Gomes, ambii jucatori necesitand interventia echipelor medicale. In urma acestei faze, Gomes a primit un cartonas galben.

Steaua adopta in primele cinci minute sfaturile venite de la patronul echipei Gigi Becali: aparare organizata si iesiri pe contraatac. Nici polonezii nu se avanta spre poarta lui Zapata, ci prefera o asezare cu un singur varf de atac.

Fundasul Stelei, Dorin Goian, va absenta de la duelul cu Zaglebie Lubin, deoarece problema sa cronica la muschii spatelui a recidivat. Gheorghe Hagi se va baza in aparare pe Mirel Radoi si Ionut Rada, in timp ce la mijloc vor aparea Ovidiu Petre si Florin Lovin.

Primul 11 al Stelei: Zapata – Golanski, Radoi, Rada, P.Marin – Nicolita, O.Petre, Lovin, Croitoru – Dica, Neaga.

La conferinta de presa premergatoare meciului, antrenorul polonezilor, Czeslaw Michniewicz a anticipat aceasta absenta. Cand a fost intrebat daca se teme de Goian, autorului unicului gol al primei manse, polonezul a declarat ca a visat cu o noapte inainte ca stelistul nu va evolua in mansa a doua.

Nici polonezii nu aliniaza cel mai bun 11. Atacantul Andre Nunes, cel care a trimis in transversala in ultimul minut de joc al partidei de la Lubin, s-a accidentat si nu este nici macar rezerva. Zaglebie incepe cu Vaclavik – G. Bartczak, Stasiak, Arboleda, Gomes – Lobozinski, M. Bartczak, Iwanski, Golinski, Pietron – Chalbinski.

Sistemul electronic de acces pe stadionul Ghencea a cedat chiar la prima folosire, astfel ca intrarea s-a facut ca pana acum, prin ruperea biletelor.

„Nu au reusit sa cupleze sistemul integrat cu serverul si din aceasta cauza, pentru a nu ingreuna accesul in stadion, s-a decis ca intrarea sa se faca ca si pana acum, prin ruperea biletului. Existau probleme la citirea biletului pe turnichet”, a spus Valeriu Argaseala, presedintele CA Steaua.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*