Constanţa: Turiştii pleacă de pe litoral din cauza ploilor

Traficul rutier este aglomerat, miercuri, pe DN39 Constanţa-Mangalia deoarece tot mai mulţi turişti pleacă de pe litoral din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, Marius Ghiţă, a declarat, pentru ROMPRES, că majoritatea turiştilor care pleacă acasă se aflau pe litoral pe cont propriu, fără bilete procurate prin agenţiile de turism.

‘AglomeraÅ£ia în trafic este cauzată atât de numărul mare al celor care îşi întrerup vacanÅ£a, dar ÅŸi pentru că mulÅ£i turiÅŸti se deplasează la ConstanÅ£a din staÅ£iunile din sudul litoralului, pentru a vizita obiectivele turistice, Å£inând cont că nu pot face plajă’, a menÅ£ionat reprezentantul SPR.

În zonele afectate de inundaţii apa s-a retras de pe carosabil şi se poate circula în condiţii normale.

Cele mai mari probleme au fost pe DN39 în localitatea Tuzla, unde traficul rutier a fost blocat marţi pentru câteva ore, apa de pe şosea ajungând până la parbrizele autoturismelor.

Şi în municipiul Constanţa bulevardele au fost inundate, canalizările nefăcând faţă volumului mare de apă.

La câţiva kilometri de Constanţa, în comuna Cumpăna, un copac de pe marginea şoselei s-a rupt din cauza furtunii şi a căzut peste un autoturism staţionat, fără a se înregistra victime.

Conform statisticilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, pe litoral sunt înregistraţi aproximativ 110.000 de turişti, din care aproape 8.000 sunt cetăţeni străini. Numărul turiştilor este însă mult mai mare, evidenţele IPJ neţinând cont de turiştii de pe litoral cazaţi la particulari. ROMPRES

Adauga un comentariu

*