Liga 1: Hagi, debut cu dreptul. Vaslui-UTA 2-2. Debut spectaculos de sezon

Gheorghe Hagi a debutat cu dreptul pe banca Stelei care a reusit o victorie la limita dupa ce a fost condusa din minutul 13, cand Vranjkovic a transformat un penalti. Dubla lui Nicolae Dica a adus linistea in tabara stelista inaintea primei manse a partidei cu Zaglebie Lubin, din Liga Campionilor. In finalul jocului, Rusmir, Vranjkovic si Neaga au fost eliminati.

Partida s-a disputat cu portile inchise pentru spectatori, Steaua avand de ispasit o ultima etapa de suspedare, dintre cele trei primite in incheierea campionatului trecut.

Minutul 13: Rusmir evita jocul la ofsaid al apararii steliste, scapa singur cu Cernea si incearca sa-l dribleze iar portarul bucurestenilor il faulteaza in suprafata de pedeapsa. Lovitura de la 11 metri este executata de Vojislav Vranjkovic care trimite in coltul opus celui in care s-a aruncat Cernea.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a parasit arena din Ghencea imediat dupa gol. „Nu stau sa vad cum Steaua e condusa acasa de Ceahlaul. Am dat milioane pe jucatori. Sunt suparat. Stiu foarte bine pe cine sunt suparat”, a spus Becali.

Centralul partidei, Sebastian Coltescu acorda al doilea penalti in doua minute, dupa un duel aerian intre Lucian Goian si Banel Nicolita. Contactul dintre cei doi jucatori a avut loc in afara careului mare, dar asistentul Catalin Savu a mutat faza in suprafata de pedeapsa. Nicolae Dica a marcat in ciuda opozitiei lui Catalin Multescu care a atins balonul in drumul lui spre poarta.

Tot Nicolae Dica a adus echipa lui Gheorghe Hagi in avantaj in minutul 63 cu o lovitura de cap de la 9 metri. Decarul Stelei a ramas complet liber in careul mare al Ceahlaului, la o lovitura de colt executata de Nicolita, si a trimis mingea in plasa laterala a portii lui Multescu, facand plonjonul acestuia inutil.

Pe langa cele doua goluri, Dica a trimis de doua ori mingea in barele portii lui Multescu. Mai intai in prima repriza a lovit transversala din voleu, apoi in mitanul secund a trimis in stalpul stang o lovitura libera de la 20 de metri.

Primul cartonas rosu al sezonului este vazut de nemteanul Dejan Rusmir in minutul 80. Rusmir a fost eliminat pentru o lovitura cu cotul, intr-un duel cu fundasul stelist Dorin Goian.

In prelungirile partidei, Coltescu mai arata inca doua cartonase rosii. Mai intai Rica Neaga este eliminat pentru o reactie violenta dupa un fault asupra sa, apoi si Vojislav Vranjkovic este trimis mai devreme la cabine, pentru un fault dur, cu talpa inainte.

Vaslui- UTA 2-2

FC Vaslui si UTA Arad au inceput in forta noul sezon al Ligii Intai, reusind un meci cu patru goluri si alte ocazii mari de poarta.

Prima reusita a editiei 2007-2008 poarta semnatura lui Marko Ljubinkovici care a deschis scorul in ultimul minut al primei reprize. Mike Temwanjera a dublat avantajul vasluienilor, dar Norbert Varga si Branko Radovanovici au restabilit egalitatea.
„Nu pot sa ma declar decat multumit pentru ca am reusit sa revenim de la 0-2 si sa obtinem un punct la care nu mai speram la un moment dat. A fost un meci echilibrat. Este un rezultat echitabil. Daca vom continua in acest ritm, nu vom avea prea mari sanse pentru ca nu vor mai fi multe meciuri in care sa reusesti sa revii de la 0-2.”
Marius Lacatus – antrenor UTA

„Imi este greu sa cred ca nu am castigat acest meci. Am avut jocul in mana, 2-0, ocazii multe, dar am pierdut doua puncte importante pentru mine si echipa, pentru moralul de inceput de campionat. Partial sunt multumit de felul cum s-a prezentat echipa, dar nu avem nicio scuza pentru acest semiesec. Cred ca echipa asta poate mai mult.”
Dorinel Munteanu – antrenor FC Vaslui

In minutul 45, Temwanjera i-a pasat cu capul lui Ljubinkovici, aflat la limita ofsaidului, sutul acestuia din voleu oprindu-se in plasa portii lui Daniel Tudor. Acelasi Temwanjera a ridicat scorul la 2-0, in minutul 54, cand a inscris cu un sut de la aproximativ 11 metri, usor lateral dreapta, la coltul scurt.

UTA Arad a redus din diferenta in minutul 63, prin Norbert Varga, care a profitat de o nesincronizare a defensivei gazdelor si, ramas singur la 7 metri, a marcat cu un sut sub transversala, pentru ca scorul final sa fie stabilit in minutul 75, de Branko Radovanovici, cu un sut din interiorul careului, la capatul unei incursiuni pe partea stanga si dupa ce l-a depasit usor pe Mardare.

In tribune au fost prezenti aproximativ 6.000 de spectatori. Formatia UTA Arad a fost incurajata la Vaslui de circa 30 de suporteri.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*