Hepatita B se poate transmite şi de la tată la copil

O cale de transmitere a hepatitei B este cea de la tată la copil, potrivit unor dovezi recente observate la nivel molecular, au raportat cercetători japonezi în Journal of Medical Virology, ceea ce susţine necesitatea imunizării copiilor ai căror taţi sunt bolnavi, potrivit Reuters Health.

„ÃŽn prezent, doar copiii cu risc, născuÅ£i din mame cu hepatită cronică B, primesc vaccin”, a explicat dr. Hitoshi Tajiri, de la un centru medical din Osaka. Cercetătorii spun că există evidenÅ£e care arată că ÅŸi taÅ£ii pot transmite hepatita B copiilor lor.

În urma unor analize, inclusiv genetice, dr. Tajiri a demonstrat că fiecare al optulea copil care are hepatita B, o are din cauza transmiterii de la tată.

De asemenea, s-a concluzionat că la rândul lor, mamele copiilor cu hepatită B, au avut şi ele boala, luată prin transmitere sexuală de la soţii lor, dar erau vindecate la momentul în care au rămas însărcinate.

De aceea, cercetătorii recomandă ca atât femeile care au relaţii sexuale cu bărbaţi infectaţi cu hepatită B, cât şi copii acestora, să primească vaccin împotriva virusului. NewsIn

Adauga un comentariu

*