Un braşovean a traversat Bosforul înot

George Munteanu, un tânăr din Braşov, a ajuns din Asia în Europa, străbătând înot strâmtoarea Bosfor. În doar 53 de minute şi 46 de secunde, fostul înotător de performanţă a străbătut cei 6,5 kilometri ai traseului ales de organizatorii competiţiei.

Alături de el, alţi 500 de înotători au înfruntat, duminica trecută, apa rece a Bosforului. Braşoveanul, singurul român participant la concurs, s-a clasat al treilea la categoria 25-30 de ani. Performanţa lui George Munteanu nu este singulară. În urmă cu un an, Munteanu a înotat trei kilometri în golful San Francisco ce înconjoară temuta închisoare Alcatraz.

Competiţia organizată de turci a fost chiar mai dificilă decât cea din San Francisco. „Este greu pentru că nu cunoşti exact cum sunt curenţii. Curentul principal al Bosforului vine dinspre Marea Neagră înspre Marea Egee, bate din spate să te ajute, dar în ziua respectivă nu a fost vânt deloc. Mai sunt şi curenţi laterali ca în tangaj. Apa a fost rece, la 20 de grade Celsius şi a fost şi greu din punct de vedere al orientării, este greu să te ghidezi într-o astfel de apă deoarece nu ai jaloane ca într-o piscină.

Tocmai de aceea la acest gen de competiţii participă numai sportivi sau foşti sportivi. Cursa a fost una plăcută, mai ales că nu am avut parte de valuri mari, însă organizarea a fost proastă, cursa fiind chiar periculoasă din punctul acesta de vedere. Ni s-a dat traseul şi atât, fiind prea puţine bărci la 500 de participanţi”, susţine înotătorul braşovean.

În perioada 28 august – 2 septembrie, George Munteanu va participa la Campionatele europene de masters din Slovenia. Amos News

Adauga un comentariu

*