Motanul care simte moartea

Un motan adoptat de un sanatoriu particular din SUA deţine puteri paranormale: el poate simţi care dintre pacienţi urmează să moară…

Potrivit site-ului Independent Online, când Oscar – căci acesta este numele felinei – îi vizitează pe pacienÅ£ii Centrului de îngrijire ÅŸi reabilitare Steere House din Providence, Rhode Island, personalul medical intră în alertă ÅŸi îi acordă o atenÅ£ie deosebită. Pisoiul indică persoana care urmează să moară în câteva ore.

Unul dintre medici, dr. David Dosa, a precizat că în cei doi ani de când trăieşte la sanatoriu, Oscar a rămas îndelung lângă paturile a peste 25 de pacienţi, cu puţin timp înainte ca aceştia să moară.

Medicul a scris amănunţit despre Oscar, în New England Journal of Medicine.

‘Nu ÅŸtiu dacă este o pisică înzestrată cu puteri paranormale, dar îşi face mereu apariÅ£ia lângă patul pacienÅ£ilor, cu aproximativ două ore înainte ca aceÅŸtia să moară. Trebuie să fie o explicaÅ£ie biochimică’, a declarat Joan Teno, un alt medic de la sanatoriul Steere House.

Iată un exemplu, prezentat de David Dosa: într-o zi, Oscar s-a aşezat lângă patul unei paciente din camera 313. Prezenţa motanului i-a determinat pe doctori să sune familia femeii şi să o monitorizeze îndeaproape.

Când nepotul pacientei a întrebat ce caută motanul acolo, mama sa i-a explicat: ‘Se află aici pentru a o ajuta pe bunica să meargă în Rai’.

Femeia a murit o jumătate de oră mai târziu.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*