Liberalii din Nicolae Balcescu, la cutite

Trei consilieri locali PNL au fost exclusi din partid pentru ca nu impartaseau aceleasi vederi ca primarul Francisc Tancau, presedintele PNL din comuna Nicolae Balcescu. In sedinta CL de miercuri, 25 iulie, primarul, incalcand prevederile Legii 215/2001, le-a interzis celor trei consilieri sa voteze!

nb-sedinta1.JPGScandal de proportii in organizatia PNL din comuna Nicolae Balcescu. Presedintele interimar al acesteia, Francisc Tancau, intamplator si primarul comunei, sau invers, cum vreti s-o luati, a decis sa retraga sprijinul consilierilor locali Anton Siler, Florin Dudu si Mihai Tulbure, pe care ii acuza ca ii blocheaza „maretele” proiecte, ca nu se implica in viata organizatiei, nu participa la sedintele acesteia si ca ar da tarcoale PD-ului.

Insa cea mai mare gafa a presedintelui – primar a fost aceea ca i-a anuntat pe cei trei, chiar in ziua sedintei, printr-o adresa, ca pot participa la sedinta insa fara drept de vot! „Am primit o adresa prin care eram anuntat, chiar pe 25 iulie, ca pot participa la sedinta, dar nu pot vota deoarece mi s-a retras sprijinul politic al PNL”, a spus Anton Siler in fata consilierilor. Parca pentru a demonstra cat de bine cunoaste legile, Francisc Tancau a scos o hartie semnata de Romeo Stavarache, pe care a fluturat-o in fata consilierilor, si in care se arata ca li s-a retras sprijinul politic celor trei.

Conform ultimelor prevederi ale Legii 215, acestia isi pot pierde calitatea de consilieri locali, dar nu asa cum vrea Francisc Tancau, ci in conditiile legale:.”Ne-a aruncat hartiile peste gard chiar pe 25, in ziua sedintei”, spun cei trei exclusi. Modificarile aduse Legii 215 sunt clare: „~n toate situatiile de incetare a mandatului inainte de expirarea duratei normale a acestuia, Consiliul Local adopta, in prima sedinta ordinara, la propunerea primarului, o hotarare prin care se ia act de situatia aparuta si se declara vacant locul consilierului in cauza.

Hotararea va avea la baza un referat constatator semnat de primar si de secretarul comunei… Hotararea CL poate fi atacata de consilier la instanta de contencios administrativ, in termen de 10 zile de la comunicare. Instanta se va pronunta in cel mult 30 de zile, hotararea fiind definitiva si irevocabila…”.

A fost vorba despre asa ceva in sedinta de Consiliu Local de miercuri? Nu. Primarul Francisc Tancau, disperat ca pierde sustinerea consilierilor, a fortat nota, incalcand Legea, fiind pus la punct chiar de un coleg de partid, Silviu Dogaru, consilier judetean. „Nu partidul ii da afara din Consiliul Local, ci instanta”, a declarat acesta in respectiva sedinta de Consiliu Local la care a participat. O fi primarul strain de legea Administratiei publice locale? Asa se pare.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. Bine a facut Presedintele PNL N. Balcescu, ca i-a îndepărtat pe slugoii Pd-ului.

  2. dodo sey yes a zis:

    by by radu ala e presedinte INTERIMAR ,si la alegeri va candida si altii asa a nu se stie cine a fi presedinte

  3. Urechi mari a zis:

    HEHE…Nicolae Balcescu?….mai oameni buni….acolo sunt interese mari de tot….Voi ia-ti vazut vreodata pe consilieri?printre ei e unu….dog,hotdog…ceva de genu asta…a gat mi-am adus aminte DOGARU….e cu fratisu acolo…imparte placinte…asa zic ei….unu dintre ei e mare CATEL al lui alt CATEL(Stavarache)….si uite asa in politica ….politica se latra…

  4. dodo sey yes a zis:

    Stavarache Romeo presedintele PNL Bacau a facut o gafa mare cat macaraua cazuta la Serbanesti.

  5. hehehe da astia se stie cas hoti se temeau k il va da in gat cu hotiile domnu primar cata drumuri ati facut in 4 ani de mandat inafara de ala de la valea seaca pana in poarta dumneavoastra k nu cumva sa vi se murdareasc alea 5 masini

  6. soorryDer a zis:

    I should email u about it.

Adauga un comentariu

*