Cu Julio Iglesias la 40 de grade

“Bunã seara!”, i-a salutat pe bãcãuani interpretul melodiei “Aqua dolce, aqua sala”. Concertul de la Bacãu, sustinut de Julio Iglesias, duminicã, 22 iulie, face parte din turneul de promovare al ultimului sãu album “Romantic Classics”. Turneul lui Julio Iglesias 2007 va pãtrunde in inimile milioanelor de spectatori de pe toate continentele. Reteaua concertelor romanesti cuprinde cinci orase: Sibiu, Timisoara, Bacãu, Bucuresti, Constanta.

Frenezie nocturnã

Iatã-ne la cativa metri de stadionul municipal Bacãu, orele 9 pm, inainte de mult asteptatul concert. Simtim in aer frenezia traficului dirijat “politicos” de politie.
“Fãrã brichete, umbrele, aparate de filmat si sticle cu apã”, strigã de zor un soldãtel ca din gurã de negustor. Trecem lejer si de filtrul acestuia, printre movilite de sticle de plastic si tichete rupte pe bandã rulantã. Biletele pentru concertul lui J. I. s-au vandut pe categorii de preturi, de la 50 RON la 300 RON.
Gazonul, acoperit cu o prelatã, isi protejeazã iarba de zbantuielile scaunelor. Ora 10 pm: nocturnele se sting, tensiunea creste. Publicul nerãbdãtor aplaudã sosirea cantãretului care nu a mai sustinut vreun concert pe o caniculã ucigasã de 40 de grade. Valuri de tipete asemãnãtoare mirenilor inganã “Manuelaaa”…

Latinii si…ceilalti

Pe parcursul spectacolului , aplauzele au luat contur de valuri. Uneori frenetice, alteori abia sesizabile. De vina, probabil, scena si sonorizarea care s-ar fi potrivit mãnusã unui decor mult mai intim. Doar fanii din primele randuri din fata scenei l-au vãzut bine. Cele douã ecrane laterale scenei aveau serioase efecte vizuale cetoase. Sã fi fost chiar el? Cel mai bine vandut cantãret de muzicã spaniolã? Chiar el, recunoscut prin sarmul sãu specific: “Existã un lucru care ne deosebeste pe noi latinii de ceilalti – facem dragoste ca nebunii. Asta vreau de la voi in seara aceasta. Sã facem dragoste la verticalã”.

Julio… “para siempre”

“Cu sigurantã cã toti in aceastã searã veti face dragoste la noapte”, a mai adãugat J. I. la introducerea pe scenã a doi dansatori. Acestia s-au incolãcit romantic intr-un tango provocator. Greu de trecut cu vederea petecul rosu aprins al frumoasei dansatoare. “Sã vã spun ceva: dacã veti dansa ca ei, o sã rãmaneti insãrcinate si veti avea un copil pe care sã-l numiti Julio”. Ar fi interesant cati Julio si Juliete se vor naste in 2008 pe tot globul, astfel incat farmecul muzicii acestui artist sã rãmanã…“para siempre”.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*