Creşteau cannabis în podul casei

Doi tineri din TimiÅŸoara care au pus bazele unei „afaceri” foarte profitabile, improvizând un sistem de cultivare a cannabisului în podul unui case din municipiu, au fost depistaÅ£i de poliÅ£iÅŸtii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate TimiÅŸoara, informează IGPR printr-un comunicat de presă remis AMOS News.

Cei doi suspecţi, H. Bogdan Alexandru, de 28 de ani, şi H. Adrian de 23 de ani, administrator, respectiv angajat, la o societate comercială, s-au documentat temeinic înainte de a trece la fapte. Astfel, au procurat seminţele din Olanda şi, pentru a asigura dezvoltarea rapidă a plantelor şi obţinerea unei producţii corespunzătoare de cannabis (inflorescenţe şi frunze), au achiziţionat instalaţii pentru asigurarea luminii, umidităţii şi temperaturii optime.

În acest mod, suspecţii au creat o cultură de seră, mediu în care se accelerează creşterea plantelor şi se obţine o cultură de cannabis cu un procent de THC (tetrahidrocanabinol) mult superior plantelor crescute în mediul natural. Cultura improvizată astfel prezenta şi avantajul unei bune amplasări, fiind destul de greu de depistat.

În urma descinderii, poliţiştii au depistat, în podul imobilului respectiv, mai multe ghivece în care se aflau plante de cannabis, în fază incipientă de dezvoltare, fiind găsită şi cantitatea de aproximativ 3 kilograme cannabis uscat, rezultată dintr-o cultură anterioară.

Comercializarea către consumatori a cannabisului obţinut din cele două cicluri de producţie le-ar fi adus tinerilor un profit de aproximativ 6500 EURO.

Tribunalul Timiş a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 zile pe numele unuia dintre suspecţi, iar cel de-al doilea este cercetat în stare de libertate, tinerii riscând o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

PoliÅ£iÅŸtii continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial TimiÅŸoara, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate.

Adauga un comentariu

*