Clubul Partizan Belgrad a fost exclus din Cupa UEFA

Forul european de fotbal a decis joi să excludă imediat clubul sârb de fotbal FK Partizan Belgrad din ediţia 2007/2008 a Cupei UEFA, în urma comportamentului violent al suporterilor la meciul cu NK Zrinjski, din primul tur al Cupei UEFA.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis să excludă clubul Partizan Belgrad în urma incidentelor provocate de suporteri în timpul meciului cu NK Zrinjski (Bosnia), care a contat pentru prima manşă a turului I al Cupei UEFA, la 19 iulie. Partizan a câştigat respectivul meci cu 6-1.

Cei aproximativ 1.000 de fani ai lui Partizan au aruncat cu pietre şi petarde în forţele de securitate, care au reuşit cu greu să restabilească ordinea. Arbitrul italian Andreea de Marco a fost nevoit să întrerupă meciul aproximativ zece minute, până când poliţia a reuşit să readucă situaţia sub control. Imaginile televizate au arătat că au fost foarte puţine forţe de ordine plasate în zona de risc, în cel de-al doilea meci din cupele europene între o formaţie bosniacă şi una din Serbia.

Pe lângă excluderea din actuala ediţie a Cupei UEFA, Partizan a mai fost amendat şi cu suma de 50.000 de franci elveţieni, aproximativ 30.056 de euro. Clubul sârb poate face apel la decizia UEFA în următoarele trei zile. Adversara lui Partizan, Zrinjski se va califica automat în turul II preliminar. NewsIn

Adauga un comentariu

*