AVAS va plăti păgubiţii FNI imediat după pronunţarea instanţei

AVAS va demara plata către păgubiţii FNI, în mod voluntar, imediat după pronunţarea instanţei. Tribunalul Bucureşti urmează să clarifice dacă Autoritatea va face plata către ANI FNI sau către membrii acesteia.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost obligată, prin sentinţa dată în fond de instanţă, la plata sumei de 127.371.192,7 RON, actualizată din data de 24 mai 2000 până la data executării obligaţiei, faţă de reclamanta ANI FNI pentru cei 21.000 de membri ai săi.

Această dispoziţie vagă a permis ca, atât ANI FNI, cât şi membrii săi, în mod individual, să pretindă că au calitatea de creditor al AVAS şi să solicite plata sumelor stabilite prin sentinţă. Mai mult, numeroşi membri ai ANI FNI şi-au exprimat dezaprobarea faţă de efectuarea plăţii către Asociaţie având în vedere şi comisionul de succes de 3% cerut de către conducerea ANI FNI.

Faptul că multe persoane au notificat AVAS, solicitând plata directă, este o dovadă că nu se mai consideră reprezentate de ANI FNI. Întrucât hotărârea judecătorească nu stabileşte, în mod expres, către cine trebuie efectuată plata sumei stabilite prin sentinţă, AVAS a solicitat Tribunalului Bucureşti lămurirea sentinţei în sensul stabilirii calităţii de creditor, fie a ANI FNI, fie a membrilor acesteia.

Cererea AVAS se va judeca de urgenţă şi va avea primul termen de judecată, probabil, în a doua jumătate a lunii august.

Adauga un comentariu

*