CANICULA REVINE ÃŽN WEEKEND

Canicula ar putea reveni în România la sfârşitul săptămânii, cel mai probabil cu cod portocaliu. Ion Sandu, directorul ANM a declarat că deşi nişte prognoze corecte nu pot fi făcute pe mai mult de cinci zile, se aşteaptă ca de sâmbătă să fie reintrodus codul galben date fiind temperaturile aşteptate în zilele de sfârşit de săptămână. “Probabil că vom da cod galben pentru ziua de sâmbătă. Cel puţin acum aşa vedem, dar decizia finală în acest sens o vom lua vineri”, a subliniat Ion Sandu. Potrivit unor estimări ale meteorologilor, vremea se va încălzi şi mai mult, duminică sau în primele zile ale săptămânii viitoare anumite zone din ţară putând fi avertizate chiar cu cod portocaliu.

“Din ce vedem acum nu excludem posibilitatea unui nou cod portocaliu, în special în zona luncii Dunării, pentru perioada duminică – luni, însă nu este nimic sigur ÅŸi, pe măsură ce ne vom apropia de acea perioadă, vom ÅŸti mai exact ce va fi”, a spus Sandu.

Directorul ANM a mai spus că de marţea viitoare vremea ar putea reveni din nou la normal. “Va fi un val de căldură însă nu de intensitatea celui pe care tocmai l-am parcurs, ci unul de mult mai mici dimensiuni ca durată şi intensitate a fenomenelor. Va fi depăşit cel mai probabil marţi”, a conluzionat Sandu.

Antena3.ro

Adauga un comentariu

*