Accident în lanţ soldat cu un deces pe Autostrada Soarelui

Şoferul unui TIR a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-un trailer, care staţiona pe banda de urgenţă, având luminile de avarie în funcţiune, azi dimineaţă, în jurul orei 6:40, pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de IGPR- Direcţia Poliţiei Rutiere, şoferul tirului, C. Nicolae, de 33 de ani, din Bucureşti, a decedat, iar R.Vasilică, în vârstă de 43 de ani, a fost rănit uşor.

În urma impactului, trailerul a fost împins într-o altă autospecializată oprită în faţa lui, în vederea acordării sprijinului pentru remedierea defecţiunii.

S-a produs avarierea celor trei autovehicule şi distrugerea în proporţie de 90% a autoturismelor noi transportate cu cele două autospecializate.

Mai multe echipaje ale Secţiei Poliţie Autostrăzi s-au deplasat imediat la faţa locului pentru a lua primele măsuri şi stabilirea împrejurărilor producerii tragicului eveniment.

„PoliÅ£ia Rutieră reînnoieÅŸte apelul de a se respecta cu stricteÅ£e prevederile legale privind circulaÅ£ia pe drumurile publice, de acest mod depinzând protejarea vieÅ£ii, sănătăţii ÅŸi integrităţii corporale a participanÅ£ilor la trafic”, se arată în comunicat.

Documentul reaminteşte şi o serie de recomandări specifice circulaţiei pe autostrăzi, printre care: interdicţia de a opri pe banda de urgenţă, necesitatea păstrării unei distanţe suficient de mari faţă de autovehiculul care circulă în faţă, obligativitatea asigurării temeinice la schimbarea direcţiei de mers şi evitarea imprudenţei de a conduce în stare de oboseală.

De asemnea, poliţiştii rutieri insistă asupra faptului că este obligatoriu ca, la volan, şoferul să nu aibă alte preocupări menite să-i distragă atenţia, iar pietonii să nu traverseze pe oriunde.

Adauga un comentariu

*