Julio si Nadia – primii cetateni de onoare ai judetului Bacau

Una dintre cele mai interesante hotarâri luate la ultima sedinta a Consiliului Judetean (CJ) Bacau, care s-a desfasurat la Slanic Moldova, a fost cea referitoare la acordarea titlului de cetatean de onoare al judetului Bacau pentru Julio Iglesias si Nadia Comaneci. Proiectul initial, propus de presedintele CJ, Dragos Benea, se referea la acordarea distinctiei doar pentru renumitul interpret de muzica pop Julio Iglesias, cu ocazia concertului pe care solistul l-a programat in Bacau, pe 22 iulie.

Julio Iglesias concerteaza duminica in Bacau

Julio Iglesias concerteaza duminica in Bacau

“Evenimentul constituie o ocazie favorabila de promovare a imaginii judetului nostru, având in vedere anvergura promovarii mass-media din tara si din strainatate”, a motivat Dragos Benea. Presedintele CJ a mai precizat ca titlul nu-i va fi inmânat lui Julio Iglesias pe scena, in timpul concertului, ci in cadru festiv, intr-o sedinta extraordinara a legislativului judetean, programata pentru data de 23 iulie, adica a doua zi dupa spectacol. Titlul va fi acordat in acelasi timp celor doua mari personalitati, prin aceeasi hotarâre, doar ca lui Julio Iglesias i se va inmâna acum, iar Nadiei Comaneci peste o luna sau doua, atunci când marea gimnasta va veni in tara.

Pregatiri aproape incheiate

Pregatirile pentru concertul lui Julio Iglesias au intrat pe ultima suta de metri. Dupa toate probabilitatile, aeronava care il va transporta pe artistul iberic va ateriza pe Aeroportul International din Bacau, duminica, 22 iulie, in jurul orei 10,30. De pe aeoroport, cântaretul spaniol va fi preluat de o delegatie a Consiliului Judetean condusa de presedintele Dragos Benea. Va urma o prezentare a judetului, sustinuta in sala de conferinte a Consiliului, dupa care, in functie de disponibilitatea artistului, sunt pregatite câteva locatii pentru a fi vizitate. Julio Iglesias va pleca din Bacau luni dimineata, dupa ce ii va fi conferit titlul de “Cetatean de onoare a judetului Bacau”, a precizat Benea. Din cauza caniculei, concertul lui Iglesias, de la Bacau, a fost programat sa inceapa la orele 21,45 si nu 21,00 cum se programase initial si nu va nu va fi precedat de nici un alt recital. Dupa cum se stie, spectacolul va fi gazduit de Stadionul Municipal, scena urmând sa fie instalata in zona peluzei de sud, intrarea pe stadion facându-se incepând cu orele 19.30. Organizatorii au scos la vânzare peste 8.000 de bilete, dar deocamdata nu exista o evidenta a biletelor vândute. Biletele de intrare la concertul Julio Iglesias vor costa între 50 si 300 de lei, în functie de pozitia fata de scena. Presedintele Dragos Benea a dat asigurari ca bilete se gasesc, iar eventualii bisnitari nu vor avea “obiectul muncii”. Referitor la pretentiile artistului, presedintele Benea le-a etichetat ca fiind normale.

Cristi AIOANEI

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*