ATOP se vrea paznicul comunitatii

Proiectul ordinei de zi a sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Bacau a cuprins subiecte de larg interes pentru comunitatea locala, intre care demne de retinut a fost cel care au vizat o informare privind rezultatele intâlnirii pe care presedintele ATOP Bacau, Ionel Floroiu a avut-o cu reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Române. De asemenea, au mai fost discutate probleme legate de eficienta serviciului politienesc si a nivelului de asigurare a securitatii si sigurantei civice a comunitatii pe trimestrul al II-lea al anului 2007.

Vine legea noua!

La primul capitol de pe ordinea de zi, presedintele Ionel Floroiu a facut o trecere in revista a discutiilor pe care le-a purtat cu reprezentantii IGPR, in cadrul Conferintei Nationale a presedintilor ATOP. “Dupa aproximativ cinci ani de activitate si implementare a legislatiei, la momentul bilantului, ATOP-urile din România au decis ca modificarea textului de lege, care reglementeaza functionarea acestei institutii este impetuos necesar de a fi modificat si actualizat, pentru desfasurarea unei activitati cu adevarat eficiente, performante si utile comunitatii. Nu este normal ca sa primim la ATOP sesizari despre fapte comise de unii politisti si sa nu avem posibilitatea de a participa la ancheta desfasurata de organele abilitate. Atâta vreme cât ATOP are doar un rol consultativ nu se poate face mare lucru”, a afirmat Ionel Floroiu. Parerea acestuia a fost impartasita de toti membrii ATOP, care au apreciat ca se impune infiintarea unei Agentii Nationale a ATOP, capabila sa reprezinte la cel mai inalt nivel interesele acestei institutii.

Raportarile sunt minunate

La urmatorul punct aflat pe ordinea de zi s-a prezentat o informare asupra eficientei serviciului politienesc si a nivelului de asigurare a securitatii si sigurantei civice a comunitatii pe trimestrul al II-lea al anului 2007. Comisarul sef Vasile Oprisan, prim adjunct al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau a prezentat principalele activitati desfasurate de politistii bacauani in trimestrul a II-lea a acestui an. “~n acest an, principalele obiective pe care si le-a propus conducerea IPJ Bacau au fost : eficientizarea managementului de ordine publica la nivelul tuturor structurilor, intensificarea activitatilor de control in plan teritorial, concentrarea eforturilor pentru imbunatatirea organizarii activitatilor necesare asigurarii si mentinerii ordinii publice, asigurarea desfasurarii traficului rutier in conditii civilizate si de securitate pentru toti participantii s.a. Prioritar a fost si este modernizarea unor locatii a posturilor de politie, pentru a imbunatatii relatia dintre politie si comunitate”, a declarat comisarul sef Vasile Oprisan.

Traficul, bata-l vina!

Capitolul diverse a fost sarea si piperul acestei sedinte, membrii ATOP au cerut comisarului sef Oprisan masuri mai ferme in ceea ce priveste prevenirea si combaterea incalcarii normelor rutiere. “Daca la alte capitole stam ceva mai bine la cel destinat sigurantei rutiere mai avem multe de facut. Tocmai de aceea va propunem sa acordati o atentie deosebita activitatilor preventive desfasurate pe linia combaterii cu mai mare fermitate a incalcarii normelor rutiere”, a mai spus presedintele ATOP, Ionel Floroiu.

Cristi AIOANEI

Adauga un comentariu

*