Masoneria in propriul Dictionar Explicativ

Dacă vreţi să cunoaşteţi secretele masoneriei nimic nu e mai simplu: aveţi nevoie de „Dicţionarul Explicativ Masonic”. O asemenea lucrare există şi este considerată cea mai mare operă a genului din întreaga istorie a literaturii române. Autorul ei este Olimpian Ungherea. Cu prilejul aniversării a 70 de ani, scriitorul s-a gândit să-şi facă cel mai frumos cadou din lume: a lansat DEX-ul Masonic.

Scriitorul Olimpian Ungherea a muncit 5 ani pentru a scrie „Dicţionarul Explicativ Masonic”. A citit peste 100 de volume despre masonerie şi a făcut nopţi albe ca să dea lucrării un aspect cât mai accesibil. Nu a fost uşor, mai ales că dicţionarul său are peste 3.000 de termeni.

„DicÅ£ionarul Explicativ Masonic” a apărut din necesitate. ÃŽn primul rând, pentru ca cei care sunt în afara acestui ordin să înÅ£eleagă o dată pentru totdeauna că masoneria nu este o structură diabolică, iar în al doilea rând – pentru perfecÅ£ionarea membrilor săi.

Autorul este de părere că lucrarea sa a venit la momentul oportun. „Masoneria, până acolo unde se poate, trebuie să devină transparentă,” spune Ungherea, purtător de cuvânt al Ritului de York. Dacă ar fi să studiem, însă, istoria masoneriei, o viaţă de om nu ne-ar ajunge. TotuÅŸi, cine ar avea răbdare să citească tot ce s-a scris, ar înÅ£elege un lucru esenÅ£ial despre masonerie.

Teoretic, orice bărbat liber, de bune moravuri ÅŸi care crede într-un Dumnezeu, indiferent cum se numeÅŸte acesta, poate intra în masonerie. Practic, însă… „Masoneria este o stare de trăire: o ai sau nu o ai. Masonii nu se fac, aÅŸa cum se făceau odată generalii la apelul de seară, masonii se nasc,” spune autorul dicÅ£ionarului masonic.
antena3

Comentarii

  1. nu se intelege nimic din ce ai scris…scrie si tu ca la http://www.webdex.ro

Adauga un comentariu

*