Steaua vrea sa incheie sezonul transferurilor cu doua „bombe”

Steaua îi va transfera pe mijlocaÅŸul argentinian Armenteros ÅŸi atacantul portughez Dady. Steaua pregăteÅŸte loviturile verii! „V-am zis, anul ăsta n-o să mai suport să concurez cu Borcea ÅŸi ci Copos. Adi Ilie ÅŸi Hagi mi-au prezentat un coordonator ÅŸi un atacant, i-am văzut pe casete. Sînt tari rău de tot! Dacă nici ăştia nu vor fi jucători de mare clasă, n-o să mai deschid niciodată gura despre fotbal!”, s-a lăudat Gigi Becali ieri.
Dar n-a divulgat numele celor vizaÅ£i: „Nu pot să vă spun nici din ce Å£ară sînt, nici preÅ£ul lor. Doar că unul joacă în Europa, celălalt, nu. Åži că mijlocaÅŸul e ceva în genul lui Maradona ÅŸi are 21 de ani, iar atacantul, care seamănă cu Eto’o ÅŸi Henry, are 25 de ani”.

Însă Gazeta a izbutit să afle cine sînt fotbaliştii pe care îi va transfera Steaua! Este vorba despre Armenteros şi Dady.

Primul, Emiliano Daniel Armenteros, are 21 de ani, e internaÅ£ional de tineret al Argentinei ÅŸi joacă la Independiente. „ÃŽn joc sînt bani mulÅ£i. Dacă nu ne înÅ£elegem cu clubul lui sau dacă nu vrea să-l vîndă, e posibil să-i plătim clauza de reziliere a contractului, adică 3 milioane de euro”, a spus Becali.

Celălalt, atacantul Eduardo Fernandes Pereira Gomes „Dady”, a fost golgeterul lui Belenenses anul trecut, cu 15 reuÅŸite pentru echipa ce a terminat sezonul pe locul 5, ÅŸi costă un milion de euro. Managerul Adi Ilie ÅŸi preÅŸedintele Valeriu Argăseală au ajuns aseară în Portugalia, pentru a parafa transferul atacantului de 25 de ani, născut în Insulele Capului Verde.

„Doar transferurile mă costă 11 milioane de euro, cît n-au investit toate celelalte 17 echipe din Liga 1 la un loc. Cum să se bată ele cu mine la titlu?”
Gigi Becali

„De 20 de ani n-a avut Steaua jucători ca ăştia doi pe care o să-i luăm acum! Cred că o să-i vedeÅ£i vineri, la meciul de prezentare cu Charleroi”
Gigi Becali

Carte de vizită
Nume: Eduardo Fernandes Pereira Gomes „Dady”
Data ÅŸi locul naÅŸterii: 13.08.1981 / Insulele Capului Verde
Post: atacant
A mai jucat la Aldenovense, Odivelas, Estoril-Praia, Belenenses
Greutate: 84 de kilograme
Înălţime: 1.91 metri
Performanţe: finalist al Cupei Portugaliei în 2007

Refuzat de Sporting ÅŸi Benfica
Cînd era junior, „Dady” a avut ocazia să ajungă la una dintre cele mai titrate echipe ale Portugaliei, Benfica sau Sporting Lisabona. Cele două formaÅ£ii au fost impresionate de fizicul său ÅŸi l-au chemat la probe, însă el n-a confirmat. A evoluat în ligile inferioare, la Aldenovense, Odivelas ÅŸi Estoril-Praia, ÅŸi-a demonstrat calităţile, iar Belenenses l-a monitorizat, achiziÅ£ionîndu-l în ianuarie 2006.

Dorit de Benfica, Betis ÅŸi Sevilla
Prestaţiile excelente ale lui Dady în ultimul sezon au atras atenţia cluburilor importante din Europa. Benfica este prima care s-a interesat de posibilitatea achiziţionării sale, iar Betis şi deţinătoarea Cupei UEFA, Sevilla, l-ar vrea şi ele pe atacantul născut în Insulele Capului Verde. În luna mai, Belenenses a refuzat o ofertă de 3 milioane de euro de la Rubin Kazan (Rusia).sursa: gsp.ro

Adauga un comentariu

*