Ucraina: Trei posibile cauze ale accidentului chimic de luni

Autorităţile ucrainiene au anunţat că cercetează trei posibilităţi privind cauzele producerii accidentului feroviar de ieri, relatează agenţia Ukrainian News. Conform aceleiaşi surse, 10 dintre cei 20 de răniţi ar putea fi externaţi din spital în această seară.

Directorul general al companiei de căi ferate din Ucraina, Volodimir Kozak, a anunţat într-o conferinţă de presă că procuratura şi comisia guvernamentală care gestionează criza creată în urma accidentului iau în calcul trei posibile variante ce ar fi putut duce la producerea acestuia.

„Se verifică starea liniei ferate, a trenului ÅŸi modul în care s-a făcut transportul unei asemenea încărcături”, a declarat Kozak. Acesta a adăugat că dacă lucrătorii de la calea ferată se vor dovedi vinovaÅ£i pentru accident, vor fi deferiÅ£i justiÅ£iei.

ÃŽn privinÅ£a persoanele rănite în accident, Kozak a precizat că 10 dintre acestea au suferit doar intoxicaÅ£ii uÅŸoare ÅŸi ar putea fi trimise acasă în această seară. „Pericolul pentru populaÅ£ie există. Este periculos să respiri”, a avertizat însă acesta. Kozak a declarat că grupul operaÅ£ional condus de vicepremier ia măsuri pentru a-i pune pe sătenii din regiune la adăpost de orice pericol.

Între timp, şeful Secretariatului Preşedinţiei, Viktor Baloha, a cerut public primului ministru demiterea ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Mikola Rudkovski, pe care îl consideră vinovat pentru starea dezastruoasă a căilor ferate şi astfel, indirect, pentru producerea accidentului de luni.

La cererea preşedintelui Iuşcenko, Procurorul General al Ucrainei a deschis deja o anchetă pentru a determina cine este responsabil pentru producerea accidentului.

Adauga un comentariu

*