Aur confiscat la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul echipelor mobile ale Directiei Regionale Vamale Bucuresti au depistat un cetăţean român care intenţiona să introducă ilegal în România, ascunse pe corp, 240 grame de bijuterii din metal galben presupuse a fi din aur, în valoare de 14.000 lei.

În această dimineaţă, în jurul orei 02.00, acţionând în baza unei informaţii cu privire la intenţia unor cetăţeni de a introduce ilegal în ţară metale preţioase, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au oprit, în punctul de trecere a frontierei, un autocar cu turişti români care se întorceau din Turcia.

ÃŽn urma efectuării unor controale amănunÅ£ite ale pasagerilor ÅŸi bagajelor acestora, a fost descoperită, asupra cetateanului român Florinel T., în vârstă de 41 ani, ascunsă într-un săculeÅ£ prins în jurul gâtului, cantitatea de 240 grame bijuterii din metal galben care pare a fi aur – lănÅ£iÅŸoare ÅŸi inele.

ÃŽn cadrul cercetărilor, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat bijuteriile din diverse magazine de profil din Istanbul – Turcia ÅŸi intenÅ£iona să le valorifice pe piaÅ£a neagră din Å£ară, pentru rotunjirea veniturilor personale.

Bijuteriile descoperite au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea confiscării, iar Florinel T. a fost sancţionat contravenţional cu 3.000 lei, conform reglementărilor legale in vigoare.

Adauga un comentariu

*