Primul vaccin împotriva cancerului cerebral aprobat în Elveţia

Laboratorul american Northwest Biotherapeutics a anunţat luni că a fost autorizat să comercializeze în Elveţia primul vaccin împotriva cancerului cerebral, într-un comunicat difuzat la Bursa de la Londra, unde este cotat, relatează AFP.

Institutul elveÅ£ian pentru sănătate publică a aprobat ca ‘DCVax-Brain’, fabricat în SUA, să fie pus la dispoziÅ£ia pacienÅ£ilor din unele centre de sănătate din ElveÅ£ia, potrivit comunicatului. Laboratorul intenÅ£ionează să facă acest lucru începând din al treilea trimestru al anului 2007.

‘Suntem încântaÅ£i că suntem prima societate care scoate pe piaţă un vaccin terapeutic personalizat pentru cancerul cerebral, pentru care ÅŸansele de supravieÅ£uire sunt scăzute în prezent’, a declarat Alton Boynton, PDG-ul laboratorului american.

Northwest Biotherapeutics vrea, de asemenea, să depună un dosar de aprobare pentru vaccinul său în SUA şi Europa la începutul lui 2009, în funcţie de progresul testelor clinice realizate în prezent pe pacienţi americani.

DCVax-Brain a obţinut deja în Europa şi SUA un statut care îi garantează să fie vândut în exclusivitate timp de mai mulţi ani pe aceste pieţe dacă este primul autorizat de autorităţile sanitare.

Potrivit testelor realizate de Northwest Biotherapeutics pe pacienţi diagonsticaţi recent, vaccinul permite prelungirea termenului mediu de recurenţă a bolii de la 6,9 luni la 18,1 luni, iar durata medie de supravieţuire a pacienţilor de la 14,6 luni la 33 de luni, potrivit comunicatului.ROMPRES

Adauga un comentariu

*