Brăila: Procesul „Gazeta”, amânat de judecători până în toamnă

Tribunalul Brăila au hotărât, luni, amânarea procesului de şantaj de presă „Gazeta” până în toamnă, transmite corespodentul NewsIn.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 14 septembrie, potrivit avocatei Diana Soos, apărătoarea inculpatei Anca Cocuţ, director de publicitate al Gazetei de Oradea.

Amânarea s-a bazat pe faptul că avocata mai multor părţi vătămate din Oradea tocmai a născut şi pentru că o persoană vătămată din Maramureş a fost citată greşit, la adresa unui teren viran din Baia Mare, în loc de adresa sa din Baia Sprie.Tot luni, magistratul Tribunalului Brăila a respins cererile de părăsire a ţării depuse de Liviu Man, Dan Pârcălab şi Memoranda Onac.

Tribunalul Brăila a dispus, luni, şi trimiterea unei noi adrese la DIICOT Cluj, prin care cere restituirea bunurilor confiscate în data de 30 octombrie 2006 – când au fost reţinuţi primii inculpaţi şi au fost percheziţionate sediile redacţiilor şi locuinţele unor persoane din conducerea editorială şi managerială a trustului de presă – nu doar inculpaţilor, ci şi societăţilor implicate în proces, deoarece respectivele obiecte, care se află la DIICOT Cluj, nu se mai constituie drept probe.

Nouă persoane din conducerea managerială ÅŸi editorială a Trustului de presă Gazeta au fost trimise în judecată de DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, în 19 ianuarie 2007, pentru ÅŸantaj în formă calificată ÅŸi constituire de grup infracÅ£ional.

Liviu Man, preşedintele Trustului, Aurel Mureşan, directorul executiv, Ioan Oţel, şeful Departamentului de Investigaţii, Dorel Vidican, directorul de publictate al Gazetei de Bistriţa, Aurelian Grama, coordonatorul publicaţiilor “Zi de Zi” şi “Gazeta de Mureş”, Dan Pârcălab, directorul general al “Gazetei de Maramureş”, Memoranda Onac, editor general al “Bună Ziua, Ardeal”, Anca Cocuţ, directorul de publicitate al “Gazetei de Oradea” şi Adrian Avarvarei, şeful Biroului de Protecţie Internă, sunt acuzaţi că, începând cu 2004, ar fi şantajat zeci de personalităţi cu scopul de a încheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promiţându-le, în schimb, să nu publice articole defăimătoare la adresa lor.

Dosarul Gazeta are 42 de părţi vătămate şi 114 martori. Procesul a început la Tribunalul Cluj, însă în luna martie 2007,Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis strămutarea la Tribunalul Brăila, în urma unei cereri a inculpaţilor.

Adauga un comentariu

*