Povesti americane, cu barbeque si artificii

Centrul „American Corner” de la Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau a marcat in avans, pe 3 iulie, Ziua Independentei Statelor Unite ale Americii. Ziua Nationala a SUA comemoreaza semnarea de catre Congresul Continental a Declaratiei de Independenta, pe 4 iulie 1776, in Philadelphia, Pennsylvania.

Invitatul special al evenimentului, Douglas Cortinovis, voluntar Peace Corps (absolvent al Universitatii din Pittsburgh, cu un master in Afaceri Internationale), a facut o scurta prezentare privind semnificatia istorica a zilei de 4 iulie pentru poporul american.

Liceenii si studentii prezenti la American Corner au ascultat povesti despre Istoria SUA, condimentate cu barbeque si artificii: „De 4 iulie, americanii obisnuiesc sa faca barbeque, sa spuna rugaciuni de dimineata, se tin discursuri, se imbraca precum Thomas Jefferson sau Unchiul Sam, adica in costume stereotip reprezentand un barbat cu palarie si barba. Dupa-amiaza se petrece in mijlocul familiei, cu bauturi si barbeque.

Apoi noaptea, in fiecare oras din America, chiar si in cele mai mici, nu lipsesc artificiile insotite de cantece traditionale. Orasele mari ca New York, Washington DC fac anual cheltuieli de sute, mii de dolari pentru un show cu artificii care dureaza maxim 20-30 minute”. (Aida P.)

Adauga un comentariu

*