Explozia de la Comăneşti: Administratorul cabanei a încercat să ascundă obuzul

Administratorul Cabanei Tulburea din Comăneşti (Bacău) a observat, vineri seara, că tinerii pe care-i găzduia au găsit în pădure un proiectil. Sesizând pericolul, el a luat proiectilul şi l-a ascuns în stiva cu lemne, însă tinerii l-au recuperat sâmbătă de dimineaţă, după ce s-au dus să ia lemne pentru a face un grătar, transmite corespondentul NewsIn.

Proiectilul a fost găsit vineri seara, la marginea pădurii, de Bogdan Pricope, de 19 ani. Tinerii s-au jucat cu el, însă responsabilul cabanei i-a observat, le-a luat proiectilul şi l-a ascuns într-o stivă cu lemne. Sâmbătă dimineaţă, când tinerii au decis să facă un grătar, au găsit printre lemne şi proiectilul. Bogdan l-a luat în mână să-l arate prietenilor care stăteau în curte pe pături. Într-o clipă de neatenţie l-a scăpat, iar la impactul cu solul acesta a explodat lăsându-l fără picioare şi omorându-l pe Ştefan Florea, de 23 de ani, care se afla la câţiva paşi depărtare.

„Eu îl ţineam de gât pe Ştefan. El era sărbătoritul. Urma să fie poliţist la circulaţie în Bacău. Nu-mi aduc aminte decât cum a căzut lângă mine după ce o schijă i-a trecut practic prin corp din spate în faţă”, a declarat Adrian Gheorghe, unul dintre tinerii de la cabană.

Zgomotul deflagraţiei a fost auzit şi de muncitorii de la cantonul din apropiere.

„Am auzit o bubuitură puternică ÅŸi am auzit cum strigau ajutor. Am fugit imediat la cabană ÅŸi m-am îngrozit de ce am văzut. Sânge…nu se mai ÅŸtia ce-i acolo. S-au urcat în maÅŸini răniÅ£i, morÅ£i lângă vii, ÅŸi au plecat spre oraş”, a declarat ÅŸi Daniela Andreuţă.

Echipa Protecţiei Civile, prezentă la faţa locului a căutat toate indiciile care pot duce la stabilirea cauzelor care au făcut posibilă producerea unui astfel de incident. „Vom continua să controlom zona să vedem dacă mai există astfel de proiectile” spune şi Cătălin Felegean , şeful Protecţiei Civile Bacău.

Ceilalţi trei tineri răniţi grav au fost transportaţi la Spitalul din Moineşti şi apoi cu elicopeterele la Bucureşti, Iaşi şi Târgu Mureş. Doi dintre ei, transportaţi la Bucureşti şi Iaşi, se află la ora transmiterii acesti ştiri în sala de operaţie.

Tinerii, toţi din Comăneşti, au închiriat cabana vineri seara, pentru a-l sărbători pe Ştefan Florea, care a luat de curând examenul de licenţă la Academia de Poliţie.

Directorul spitalului din Moineşti, Constantin Cotârleţ, la care au ajuns iniţial răniţii, a declarat, pentru Realitatea Tv, că în unitatea pe care o conduce au fost aduşi patru tineri răniţi grav de explozia obuzului de la cabană. cotârleţ a spus că doi dintre ei sunt în stare extrem de gravă şi că se încearcă stabilizarea lor pentru a putea fi trimişi cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Primarul orasului Comăneşti, Viorel Miron, a declarat, sâmbătă, postului Realitatea Tv, că în zona respectivă se găsesc multe proiectile din al doilea război mondial, în apropiere existând în vremea războiului un depozit de muniţie.

Comentarii

  1. LUMINITA COPACEL a zis:

    Sunt matusa lui Catalin Iordache. Era si el in acel loc.Acum se afla la bucuresti la spital. A gresit patronul:trebuia sa cheme imediat politia nu sa il ascunda in stiva cu lemne….Dumnezeu sa ii erte dar sunt 2 baieti morti. pacat ca sunt tineri.

  2. LUMINITA COPACEL a zis:

    sunt Daniela Copacel In primul rin a gresit propretarul,pentru ca trebuia avizat ca e pericol de moarte si trebuia sa ia contact cu autoritatile. dumnezeu sa ii erte pe cei 2 tineri care au murit. REGRETE ETERNE STEFAN NU TE VOM UITA NICIODATA. MATUSA LUI CATALIN IORDACHE.

  3. sunt un prieten a zis:

    nu erau 2 tineri ci doar unul………….Proiectilul a fost gasit de mai mult timp nu cum zicetzi voi ca a fost gasit vineri…….Si comanesti nu o comuna e oras.mai invatatzi sa scritzi……….

  4. anca albert a zis:

    Regret nespus moartea lui stefan am fost amici si colegi era un om nemaipomenit! cum pot afla mai multe despre catalin iordache?

Adauga un comentariu

*