UDMR Bihor: Dacă Tokes e călcat de tren şi se fac alegeri, majoritatea română câştigă

PreÅŸedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat, vineri, că maghiarii trebuie să-ÅŸi maximizeze ÅŸansele de a fi reprezentaÅ£i în Parlamentul European, întrucât, „dacă Tokes e călcat de tren” ÅŸi se organizează alegeri, majoritatea română va câştiga, transmite corespondentul NewsIn.

„Dacă pe dl. Tokes îl calcă trenul şi trebuie organizate alegeri pentru postul din Parlamentul European, majoritatea română sigur. Câştigă, iar noi pierdem. Suntem datori să ne maximizăm şansele, de aceea vor merge pe listele proprii. Îi putem oferi d-lui Tokes un loc în primele trei poziţii de pe listă”, a declarat, vineri, Szabo Odon, preşedinte executiv al UDMR Bihor.

Acesta susţine că este o falsă alarmă aceea că UDMR nu va primi obţine procentele necesare. „La fiecare alegeri am primit mai mult de 5%”, a declarat Odon, precizând că UDMR este sigur că va obţine trei posturi de europarlamentar.

UDMR Bihor a respins propunerea Uniunii Naţionale a Maghiarilor din Transilvania, formaţiune condusă de episcopul reformat Laszlo Tokes de a-i sprijini candidatura independentă, invitându-l, în schimb, să primească o poziţie pe listele UDMR, dewspre care spun că este eligibilă.

Adauga un comentariu

*