Traian Băsescu condiţionează, din nou, promulgarea legii majorării pensiilor

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Hunedoara, că nu va promulga legea privind majorarea pensiilor până când Guvernul „nu va pune banii pe masă, pentru ca legea să nu fie o altă păcăleală la adresa pensionarilor”, transmite corespondentul NewsIn.

Băsescu susţine că actualul fond de pensii, cu perspectiva de creştere a veniturilor pentru anul 2008, nu asigură acoperirea obligaţiilor din legea pensiilor.

„Eu vreau să mă consult cu Guvernul, să-mi arate de unde luăm banii pentru ca această mărire de pensii să fie una sustenabilă. Aş spune că într-un fel sau altul sunt avocatul onest al pensionarilor. Arătaţi-mi de unde sunt banii, de unde-i luăm pentru ca această legea să nu rămână o păcăleală ”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat că va promulga legea în cazul în care i se va face o demonstraţie economică din care să reiasă că pensiile majorate se pot plăti.

Parlamentul a votat o lege propusă de PSD privind majorarea cu 43%, respectiv 33% a pensiilor în 2008 şi 2009, majorând cheltuielile României cu 14,3 miliarde lei (6,2 miliarde dolari), sumă ce va fi acoperită, conform declaraţiilor guvernului, din creşterea economică.

Adauga un comentariu

*