Taxele onestenilor, neschimbate in 2008

Toate impozitele si taxele locale din Onesti vor ramane si anul viitor la acelasi nivel ca in 2007, ca urmare a unei propuneri facute de primarul Emil Lemnaru, aprobata la ultima sedinta a Consiliului Local.

Decizia de a nu majora taxele si impozitele locale s-a bazat pe faptul ca onestenii nu au suficiente posibilitati financiare, iar cresterea darilor locale ar insemna o povara prea mare pentru ei.
Chiar si asa, fara majorare, unele taxe sunt considerate prea mari de catre onestenii fara venituri sau cu venituri mici. Multi cetateni au apelat la alesii locali, pentru a diminua unele dari sau pentru a le anula de tot pe altele, cum ar fi taxa de mediu si salubritate. Acest lucru s-a realizat doar partial, anul trecut si anul acesta, insa taxa de mediu si salubritate nu a fost anulata, motiv pentru care unii consilieri locali au votat si acum impotriva proiectului propus de primar, insa opozitia lor nu a fost suficienta.

De asemenea, a fost respinsa si propunerea facuta de consilierul Ciprian Zarzu, privind acordarea de facilitati pentru oamenii de afaceri care investesc mai mult de 500.000 de euro. “S-ar incuraja mediul de afaceri”, a motivat Zarzu. Insa primarul Emil Lemnaru a aratat ca o asemenea decizie ar dezechilibra bugetul local. “Suntem un oras mic, cu posibilitati mici”, a spus primarul Emil Lemnaru, care a subliniat si situatia grea prin care trece municipiul in acest moment, cand s-a implinit un an de cand rafinaria a fost oprita, iar combinatul Carom nu a fost vandut nici la ultima licitatie.

Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*