Site-ul care te pică la Bacalaureat

Haz de necaz, la final de Bacalaureat.

Candidaţii care ţin la prestaţia lor şi la valoarea mediei finale încă sunt dezamăgiţi de subiectele de la Limba şi literatura română scris. Punctul III, focalizat pe declaraţia criticului literar Nicolae Manolescu i-a lăsat cu ochii în soare pe bacalaureanzi, anunţându-se note mici la această probă. Cei mai pesimişti se tem chiar că vor pica această probă.

Ca să se amuze puţin, un candidat a creat un site identic cu cel al Ministerului Educaţiei, www.edu.ro. chiar şi denumirea site-ului te induce în eroare http://rapoarteabacalaureat2007.z1.ro. Candidaţii erau avertizaţi că au fost publicate notele de la Limba şi literatura română, iar pentru aflarea lor fiecare candidat trebuia să-şi completeze datele în căsuţele speciale. Apoi, stupoare: „nota 4,20. Nereuşit”. Pentru mulţi, impactul a fost maxim.

„Am primit un mesaj pe internet cu un site http://rapoarteabacalaureat2007.z1.ro. E un fel de copie de la site ul ministerului. Orice nume ai pune arată ca ai picat cu 4,20. Am tras o sperietură de cred că am slăbit 2 kile”, ne-a mărturisit o candidată care a căzut în cursa site-ului fals.

Chiar dacă orice elev ştie că rezultatele nu se afişează înainte de termen şi în niciun caz nu se dă individual (se afişează pe liste), mulţi au căzut în plasă. Autorul site-ului i-a liniştit apoi, că şi el se află în aceeaşi situaţie. „Ai gafat. S-a stricat hit counterul la cât de mulţi sunteţi. Şi Doamne ajută să luăm toţi bacul cu bine!”

Conform metodologiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEdC), sâmbătă, până la ora 16.00, se vor afişa rezultatele oficiale la Bacalaureat. După această oră, nemulţumiţii pot depune contestaţii, care vor fi acceptate până la ora 20.00. Acestea vor fi rezolvate în intervalul 8-9 iulie, pentru ca pe 10 iulie să aibă loc afişarea rezultatelor finale. Amos News

Adauga un comentariu

*