Pescãrita-scolãrita si crapul buclucas

Cum am intrebat de Bianca Lozincã la scoala unde invatã ea, la “Ion Creangã”, am fost imediat directionatã spre clasa unde invatã, semn cã e o mica vedetã pentru performantele ei. Desi e doar in clasa a IV-a, Bianca are un hobby special – pescuitul sportiv – si are sanse sã se apropie incet, incet, cu pasiune si muncã, de titlul de campioanã nationalã.

Deocamdatã, la ultima editie a Cupei Energojunior, desfãsuratã recent la Sãrulesti, Bianca a uimit prin dexteritate si rãbdare, devenind vicecampioanã intr-o competitie cu peste 30 de concurenti. Cupa Energojunior este singurul concurs national care intruneste categorii mici de varstã, de 4-10 ani si 10-14 ani.

Aventuri la pescuit

Competitia nu a fost usoarã si nici lipsitã de peripetii, cum e cea cu crapul cel nãzdrãvan care “m-a tras in apã, noroc cã a sãrit tata sã mã prindã repede, dar undita a luat-o la vale”, isi aduce ea aminte razand. Bianca a preluat pasiunea pentru pescuit de la pãrinti, care au o micã afacere in domeniu, si care fac eforturi financiare considerabile pentru a o sustine intr-un sport ce necesitã un echipament costisitor. Spre exemplu, numai scaunul pentru competitie i-a costat 2.000 de euro. “Dacã vrei sã ai rezultate, nu poti folosi orice instrumente intr-un concurs. Pentru cã stai incomod, nu poti sã-ti iei nada repede, pierzi timp si nu dai randament”, ne spune mama micutei.

Vis de pescãritã

Bianca este un exemplu de copil in care pãrintii investesc – dupã puteri – timp liber, bani, dar mai ales suflet din sufletul lor pentru sustinerea ei. {i rezultatele nu ii dezamãgesc. “Este un copil foarte talentat, care a ajuns gradual printre cei mai buni elevi din clasã. La desen este exceptie, la muzicã, la fel e foarte bine, a fãcut si dans sportiv, la lucru manual este inventivã…{i e de o frumusete extraordinarã, si sufleteascã…Tot ce vrei gãsesti la ea”. Astfel ne-o descrie invãtãtoarea pe micuta care, din pasiune pentru animale, chiar si pentru crapii cei mai nãzdrãvani, viseazã sã devinã medic veterinar.
Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*