07.07.07 – zi norocoasă sau nu?

Astăzi este 07.07.07, teoretic cea mai norocoasă zi de peste an. CombinaÅ£ia de 7 – o cifră considerată norocoasă – conferă acestei zile cheia succesului tuturor activităţilor desfăşurate de-a lungul ei.

Îmbrăcată astfel într-o aură benefică, ziua a fost aleasă de toţi cei care aveau ceva important de făcut, în special de tinerii în prag de nuntă. La Casa Căsătoriilor din Braşov vor fi oficiate astăzi circa 60 de căsătorii, dublu faţă de o sâmbătă obişnuită.

ExperÅ£ii din BraÅŸov susÅ£in însă că bucuria lor este …fără efect. „Din punct de vedere a tehnicii Feng Shui, data de 08.08.08 este cea norocoasă, nu data de mâine (azi, n.r.), 07.07.07. Asta pentru că, în credinÅ£a orientală, odată la 20 de ani se termină un ciclu, o perioadă de timp. Până în 2004 numărul 7 a fost norocos. Din 2004 ÅŸi până în 2024, cifra norocoasă este 8”, a declarat Dan Reit, expert în tehnica Feng Shui.

Dan Reit spune că „braşovenii au rămas puţin în urmă. Într-adevăr, acum ceva timp această cifră era norocoasă”. Conform spuselor lui, ziua de astăzi nu ar mai avea nici un „farmec”. „Faptul că mulţi au ales să se căsătorească astăzi mi se pare hilar. Dar, este numai părerea mea. Eu dacă aş fi să mă căsătoresc, aş face-o pe 08.08.08. Acum e cu noroc dacă numărul 8 se regăseşte pe numărul maşinii, al casei, şi aşa mai departe”, a precizat Reit.

AlÅ£ii spun că cifra ÅŸapte este considerata importantă, sacră sau norocoasă în multe culturi ÅŸi religii. ÃŽn cultura chinezească, ea semnifică „apropiere”. Biblia aminteÅŸte de cele ÅŸapte zile ale creaÅ£iei, în timp ce pitagoreicii credeau că această cifra este vehiculul vieÅ£ii.

În lume există şapte minuni, săptămâna are şapte zile, iar curcubeul are şapte culori. Evident că exemplele ar putea continua. Din acest motiv, ziua de astăzi este considerată ca fiind aducătoare de noroc, mai ales pentru cei care îşi întemeiază o familie.

Adauga un comentariu

*