Chinezii au proiecte imobiliare in judet

In cartierul Slobozia din Onesti, pe Strada Victoriei, urmeaza sa se construiasca 29 de blocuri, cu doua si cu trei etaje, la initiativa unui investitor particular din judetul Arges, Cristian Dragomir, domiciliat in municipiul Pitesti.

Imobilele, care sunt, de fapt, niste vile mai mari, se vor intinde pe o suprafata de peste 22.600 de metri patrati si vor contribui la rezolvarea crizei de locuinte din Onesti. Odata cu imobilele, vor fi amenajate spatiile verzi, vor fi realizate aleile de acces, carosabile si pietonale, si se va construi o statie de epurare, pentru a rezolva problema canalizarii apelor uzate. Celelalte utilitati sunt deja asigurate in zona.

Terenul a si fost amenajat, iar lucrarile vor incepe in curand, mai ales ca s-a aprobat si Planul urbanistic de detaliu, stabilit printr-o hotarare recenta a Consiliului Local Onesti. Initiativa pitesteanului Cristian Dragomir a fost apreciata favorabil de catre toti consilierii locali, insa nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul unui alt proiect similar, vizand construirea unui alt ansamblu de locuinte, pe Strada Pinului.

Este vorba de 8 blocuri cu 4 etaje (circa 200 de apartamente), un supermarket cu doua etaje si subsol, precum si parcarile aferente, cu peste 320 de locuri, caile de acces si spatiile verzi. Ansamblul din Strada Pinului (de langa sediul Onetrans), urmeaza sa fie construit de o firma din Onesti, care activeaza in domeniul prelucrarii lemnului si este patronata de cetateni chinezi. Planul urbanistic zonal a fost deja aprobat de consilierii locali, insa, spre deosebire de proiectul pitesteanului Cristian Dragomir, nu toti alesii locali au fost incantati de initiativa chinezilor.

“Ma indoiesc de calitatea acestor apartamente, din punct de vedere constructiv – a spus consilierul Leonard Croitoru. Ei vor, de fapt, sa inlocuiasca muncitorii nostri cu lucratori chinezi”. Ca urmare a proiectului, la Onesti ar putea sa apara un microcartier chinezesc, insa acest lucru se va vedea abia dupa construirea blocurilor din Strada Pinului.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. Sa faca ei ca noi nu suntem in stare!Sau noi nu bagam spaga cat trebuie?

Adauga un comentariu

*