Grupul CEZ este interesat să investească în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Grupul CEZ România este interesat să investească în reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă Jan Veskrna, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului CEZ.

Potrivit reprezentanţilor companiei, grupul este interesat să investească, în 2007, 208 milioane lei în România pe toate segmentele de activitate.

‘Suntem interesaÅ£i de reactoarele 3 ÅŸi 4 de la Cernavodă dar aÅŸteptăm să se aprobe strategia energetică a României, iar decizia unor investiÅ£ii în acest sens aparÅ£ine Consiliului de AdministraÅ£ie al grupului’, a declarat Doru Voicu, director dezvoltare CEZ România.

De asemenea, reprezentanţii grupului au spus că sunt interesaţi şi de piaţa de co-generare din România (energia electrică combinată cu cea termică).

‘De patru luni evaluăm preluarea unor părÅ£i din termocentralele administrate de autorităţile locale din România’, a afirmat Doru Voicu. Acesta a precizat că CEZ ar fi interesat ÅŸi de un join-venture total sau parÅ£ial cu autorităţile locale.

CEZ distribuÅ£ie a realizat un profit de 27 milioane euro în 2006. ‘Nu ne aÅŸteptăm la schimbări mari în ceea ce priveÅŸte rezultatele financiare pe segmentele de distribuÅ£ie ÅŸi vânzări pentru anul 2007’, a declarat Jan Veskrna. InvestiÅ£iile pe 2006 ale grupului au fost de 198 milioane lei.

Grupul CEZ şi-a planificat, pentru acest an, un profit net în valoare de peste 127 milioane lei pentru cele trei firme care activează pe piaţa românească CEZ distribuţie, CEZ vânzări şi CEZ servicii, a precizat Jan Veskrna.

‘ÃŽn anul 2006, Electrica Oltenia SA a obÅ£inut un profit net de peste 95 milioane lei cu 0,22 la sută mai puÅ£in decât cel planificat ÅŸi cu 37,14 la sută mai mare decât cel realizat în anul anterior’, a spus Jan Veskrna.

CEZ este acÅ£ionarul majoritar al societăţii Electrica Oltenia. Filiala Electrica Oltenia este cea mai mare dintre cele opt filiale de distribuÅ£ie ÅŸi furnizare a energiei electrice deÅ£inute de Electrica, deservind ÅŸapte judeÅ£e – ArgeÅŸ, Dolj, Gorj, Olt, MehedinÅ£i, Teleorman ÅŸi Vâlcea.

Contractul de privatizare a societăţii Electrica Oltenia, cu CEZ Cehia, a fost semnat pe 5 aprilie 2005. Procesul de privatizare s-a finalizat prin vânzarea de către Electrica către CEZ a unui pachet de acţiuni reprezentând 24,62 la sută din acţiunile Electrica Oltenia concomitent cu majorarea capitalului social, care a dus la dobândirea unui pachet majoritar de acţiuni de 51 la sută de către investitorul ceh.

Conform Contractului de privatizare preţul pentru pachetul de acţiuni cumpărat reprezentând 24,62 la sută din capitalul social al societăţii este de 47,4 milioane euro, iar pentru subscrierea aferentă majorării de capital social, este de 103,6 milioane euro.

Potrivit reprezentanţilor grupului, CEZ România va avea, în 2007, un nou partener, compania Feral Tulcea.ROMPRES

Adauga un comentariu

*