Serviciu civil pentru tinerii imigranti din Italia

Tinerii imigranti de a doua generatie, cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, care traiesc la Torino si nu poseda cetatenia italiana, pot participa la Serviciul Civil Voluntar – Tineri Imigranti la Torino.Serviciul Civil Voluntar – Tineri Imigranti la Torino se plaseaza printre actiunile unui proiect dedicat generatiilor secunde de imigranti, numit „Daca nu acum, atunci cand?“, promovat de Orasul Torino cu contributia financiara a Ministerului Solidaritatii Sociale, informeaza pagina de web a primariei din Torino.

Dintre destinatarii anuntului, vor fi selectionati 20 de tineri carora li se va incredinta sarcina de a sprijini diferitele actiuni pe care este structurat proiectul, de a face legaturi cu cetateni imigranti si persoane sau asociatii care traiesc si opereaza in zona de referinta a proiectului: Bariera din Milano si Vanchiglia – Vanchiglietta. Tinerilor selectionati, orasul Torino le cere sa se angajeze 12 luni, dedicand un orar saptamanal minim de 12 si maxim 36 de ore, in schimbul caruia, ofera cursuri de formare si o compensatie de maximum 433.80 euro lunar, asa cum se intampla pentru italienii de aceeasi varsta, din serviciul civil national.

Inceperea celor 12 luni de serviciu civil voluntar este fixata pe 17 septembrie 2007.Participare ala concurs va fi posibila prezentand cererea pana la data de 6 iulie 2007. Anuntul complet se poate ridica de la Centrul Informagiovani, Via delle Orfane 20, de marti pana sambata (9.30/18.30) – N.Verde 800 166670 – sau descarcandu-l de pe internet, de pe site-ul Primariei din Torino.
Proiectul de Serviciu Civil pentru tinerii imigranti la Torino „Daca nu acum, atunci cand?“, va fi realizat in doua zone precise ale teritoriului orasului: Barriera din Milano si Vanchiglia – Vanchiglietta, in cadrul carora rezideaza nu numar semnificativ de cetateni imigranti, care trebuie sustinuti sa se insereze in sistemul orasului.

Tinerii care pot participa trebuie sa fie imigranti de a doua generatie care traiesc la Torino si nu poseda cetatenia italiana, care indeplinesc urmatoarele cerinte, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani neimpliniti; sa fie rezidenti in Torino sau sa fie domiciliati pe baza celor rezultate din permisul de sedere, la data publicarii anuntului; sa nu aiba cetatenia italiana sau a unei tari care a intrat in Uniunea Europeana inainte de 1 ianuarie 2007; sa fie in regula cu norma in vigoare privind sederea strainilor sau a comunitarilor in Italia, de asemenea sa posede cerintele prevazute de legile in vigoare pentru desfasurarea activitatii de munca; as cunoasca bine limba italiana, scris si vorbit; sa fi frecventat cel putin un an de studiu in Italia in scoli profesionale, superioare sau Universitati;.

Locurile disponibile sunt in total in numar de 20, egal distribuite intre candidatii de cele doua sexe: 10 locuri pentru candidatii de sex masculin si 10 locuri pentru candidatele de sex feminin. Eventualele locuri ramase disponibile, la terminarea selectiei, impartita pe sexe, vor putea fi puse la dispozitia candidatilor de celalalt sex declarati potriviti, dar neselectati.

Torino, Italia/Romanian Global News

Adauga un comentariu

*