Doi muncitori români morţi şi un al treilea rănit, în urma prăbuşirii unei schele, la Ischia

Doi muncitori români, Ionel Balam, de 45 de ani, şi Marin Gheorghiţă, de 54 de ani, şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei schele în centrul insulei Ischia /nordul Golfului Napoli/, în timp ce un al treilea, Ioniţă Dumitru, de 56 de ani, a suferit fracturi la picioare, informează ziarul italian La Repubblica.

Românii lucrau pentru o firmă din Roma care a câştigat contractul pentru reabilitarea fostului hotel ”Giusto”, unul dintre cele mai renumite din insula Ischia, lucrare obÅ£inută în urmă cu patru ani de grupul legat de numele fostului senator din partidul ”Forza Italia” /al lui Silvio Berlusconi/ Salvatore Lauro ÅŸi care urma să fie relansat sub numele de ”Corte degli Aragonesi”.

Schela, formată din ţevi, având o lungime de circa 30 de metri şi o înălţime de 10 metri, a fost ridicată pentru lucrările de refacere a uneia din faţadele hotelului. Luni, 18 iunie, în jurul orelor 13,30, ea a cedat pe neaşteptate, în urma prăbuşirii unei cornişe de circa 40 de metri, care s-a desprins în blocuri de un metru.

”Conduceam maÅŸina ÅŸi brusc am văzut întreaga cornişă cum se desprinde de acoperiÅŸ ÅŸi cade”, a relatat un martor, care a precizat că a văzut cum corniÅŸa a lovit schela pe care se aflau muncitorii. ”La câţiva metri am găsit primul muncitor rănit, mai în faţă erau alÅ£i doi, care păreau în stare foarte gravă. Am chemat imediat salvarea”, a mai spus martorul.

Una din victime a decedat imediat, iar cealaltă în ambulanÅ£a care îl transporta la spitalul ‘Rizzoli” din localitatea Lacco Ameno.

Potrivit primelor reconstituiri, lucrările la hotel se efectuau de circa trei ani, şantierul avea autorizaţie, iar muncitorii implicaţi în tragedie aveau un contract de muncă reglementar. În prezent se cercetează pentru a se vedea dacă schela a cedat deoarece nu era bine ancorată la sol, făcând să se desprindă o bucată din cornişă, sau cornişa s-a desprins de zid, determinând prăbuşirea schelei.

Adauga un comentariu

*