Genica Boerica va fi eliberat, iar arestarea sa rejudecata

Curtea de Apel Craiova a dispus luni cercetarea in libertate a controversatului om de afaceri Genica Boerica, admitand recursul facut de acesta impotriva arestarii preventive dispuse de Tribunalul Dolj. Boerica s-a predat sambata dimineata, dupa ce a fost dat in urmarire pentru executarea unui mandat de arestare emis, joi, de Tribunalul Dolj.

Potrivit televiziunii Antena 3, Curtea de Apel Craiova a dispus casarea celor doua sentinte prin care se dispunea arestarea preventiva a lui Genica Boerica si a retrimis cauza Tribunalului Dolj, pentru rejudecare.

Potrivit reglementarilor legislative, Boerica va fi pus in libertate pana la rejudecarea solicitarii DIICOT de arestare preventiva.

Alaturi de Boerica vor fi eliberati si ceilalti doi acuzati in acelasi caz, Radu Constantin Dragan si Dorian Aurel Prie. Cei trei sunt inculpati pentru o rambursare ilegala de TVA, in valoare de 1,12 milioane de RON, de care ar fi beneficiat in 2004.

In decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Boerica la opt ani de inchisoare. Atunci, el a fost acuzat de complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in declaratii. In 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa rejudece dosarul si sa il puna pe Boerica in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea.

Pe 14 iunie 2007, Tribunalul Dolj a emis din nou mandatul de arestare pentru 30 de zile, insa Boerica s-a predat politistilor doar sambata dimineata.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*