Afganistan: Şapte copii au fost ucişi de forţele americane

Şapte copii afgani au murit duminică seara, în urma unui bombardament aerian executat de trupele americane asupra unui complex format dintr-o mosche şi o şcoală, informează agenţia France Press. Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de către coaliţia condusă de SUA.

Americanii susţin că, pe lângă cei şapte copii, au murit în atac şi „câţiva” membri Al Qaeda. Forţele SUA ar fi avut „informaţii credibile” de la localnici cum că în zonă s-ar adăposti luptători Al Qaeda, drept care au cerut bombardarea moscheii. Aceasta este situată în districtul Zarghun Shah, din provincia Paktika, aflată în sud-vestul ţării.

Se presupune că cei şapte copii erau elevi la madrassa (şcoala islamică) de pe lângă moschee. În Afganistan copii încep să meargă la astfel de şcoli în jurul vârstei de şase-şapte ani. Forţele americane afirmă că vina aparţine militanţilor Al Qaeda, care folosesc civili inocenţi drept scut.

Într-un incident separat, trei soldaţi americani şi interpretul afgan care îi însoţea au fost ucişi, duminică, în apropiere de Kandahar. Anunţul a fost făcut tot luni, de către coaliţia condusă de SUA, care a precizat că cei patru au murit datorită unui dispozitiv exploziv amplasat la marginea şoselei.

Adauga un comentariu

*