Un pensionar din Târgu Mureş a ameninţat că aruncă în aer un bloc cu 352 de apartamente

Un pensionar din Târgu Mureş, Iszlai Lajos, în vârstă de 60 de ani, a ameninţat, duminică seara, că aruncă în aer un ansamblu de blocuri cu 352 de apartamente de pe strada Braşovului, transmite corespondentul ROMPRES.

Iszlai a sunat la Dispeceratul 112 şi a spus că are o cantitate mare de azotat, pe care o va incendia cu motorină şi va arunca în aer blocul în care locuiesc 540 de persoane, în semn de protest că autorităţile medicale refuză să o mai interneze pe soţia lui, bolnavă de cancer în stadiu terminal.

La faţa locului s-au deplasat numeroase echipaje de poliţie, de jandarmi şi ale Serviciului Român de Informaţii, pentru a preîntâmpina o eventuală punere în practică a ameninţării. Ameninţările acestuia păreau cu atât mai veridice, cu cât Iszlai a lucrat la Combinatul Chimic AZOMUREŞ şi ar fi putut deţine substanţe periculoase.

După aproximativ o oră, soţia lui Iszlai Lajos a fost transportată la SMURD Târgu Mureş, iar acesta a rămas să dea socoteală autorităţilor pentru ameninţările formulate.

Iszlai Lajos a declarat presei că nu deţine azotat şi că a lansat ameninţarea pentru a-şi putea interna soţia. Acesta a spus că, dacă solicitarea lui nu era onorată era decis să îşi arunce soţia de la etajul al IX-lea şi apoi să se arunce şi el, întrucât nu mai suporta să o vadă cum suferă.

Vecinii spun că Iszlai Lajos a mai făcut astfel de scandaluri şi că ar deţine în garsonieră o alarmă auto, pe care o porneşte din când în când. Aceştia spun că Iszlai ar avea probleme mari, întrucât soţia lui este bolnavă de cancer de 12 ani şi că celor doi soţi le-au decedat cinci copii.

Adauga un comentariu

*