Homosexualii, tratati cu pietre si gunoaie

Politistii au intocmit dosare penale pentru cinci persoane care au participat la manifestarile violente de sambata, din timpul marsului comunitatilor sexuale. Au fost amprentate si fotografiate alte 73 de persoane, 50 au fost amendate, iar dintre acestea 13 adolescenti care aveau sub 18 ani au fost incredintati parintilor.
Totodata, au fost intocmite cinci dosare penale: patru pentru detinerea si utilizarea de petarde si unul pentru o persoana care avea asupra sa un lant. In timpul evenimentelor de sambata dupa-amiaza, doi politisti pe motociclete au fost raniti usor de pietrele aruncate de persoane care i-au atacat pe participantii la mars. (Articol semnat de Monica Stan , Libertatea )

„Noua Dreapta” a dat tonul

Practic, sambata, in Capitala au avut loc doua mitinguri. Primul a fost organizat de Asociatia Crestina Noua Dreapta (grupare fascista romaneasca). Pe tot timpul desfasurarii marsului, manifestantii au fost huiduiti de mai multe persoane cu fetele acoperite de esarfe de culoare neagra, care fac parte dintr-un grup de stanga, impotriva discriminarii. La orele pranzului, cateva zeci de persoane se aflau deja la politie pentru identificare. Violenta avea sa apara mai tarziu, in timpul paradei organizate de Asociatia Accept. Desi au fost mai putini participanti comparativ cu anul trecut, conflictele nu au lipsit. Jandarmii si politistii au avut de infruntat „o ploaie” de oua, saci de gunoi, pietre si petarde.
Punctul critic a fost atins in zona Pietei Unirii, unde un grup de peste 100 de suporteri ai unor echipe de fotbal a incercat sa-si croiasca drum catre coloana manifestantilor. Pentru a evita un conflict sangeros, fortele de ordine au recurs la fumigene sI i-au transportat imediat pe agresori la sectiile de politie.

Mihaela Stanciucu (EVZ)

preluare 1001romania.ro

Adauga un comentariu

*