Invazie de sobolani in Centrul Bacaului

Centrul municipiului este invadat de sobolani. O adevarata crescatorie este gazduita de toboganele pentru deseuri menajere de la blocurile de pe strada Mihai Viteazu. Primaria da din umeri, „declinandu-si” competenta. In acest timp, sobolanii se plimba in voie, pe scara blocurilor miroase ingrozitor, iar hoturile animalelor sunt gasite peste tot, inclusiv in tablourile electrice ale scarilor!

sonolani.JPGSpuneam mai demult ca primarul Stavarache se mandreste peste tot cu Bacaul sau european. De cand a preluat aceasta functie, Romica se tot straduieste sa-i dea o fata de oras civilizat. Incearca dar nu reuseste. Centrul municipiului a devenit Autogara si WC public. Dar asta nu e tot! Pe strada Mihai Viteazu, in spatele blocurilor, inspre Piata Centrala, soboilanii misuna ca la ei acasa, fie ca este zi, fie ca e noapte. Si nu dintre cei carora sa le plangi de mila, ci dintre aceia sanatosi, bine hraniti! O parte dintre locatari au sesizat Primaria municipiului, de acolo au fost trimisi la Primaria 2, de aici la Asociatia de Proprietari 96, iar de acolo, la….SOMA!

Sobolani morti pe casa scarii!

Intram pe scara blocului 1 D de pe strada Mihai Viteazu. Miros ingrozitor, insuportabil, de hoit, cu greu ne abtinem sa nu vomam. „Imaginati-va ca noi inhalam aceste mirosuri de cate ori deschidem usa apartamentelor. Asa ceva nu se mai poate”, spune un locatar. Cineva deschide usa tabloului electric. Imagini greu de descris in cuvinte. Mai iute chiar si decat blitz-ul aparatului de fotografiat, un ditamai sobolanul, in pofida greutatii sale, se stecoara printr-o gaura si dispare. Un „tovaras” de-al sau n-a avut noroc. Zace electrocutat, printre firele electrice roase chiar de el! Solicitam un lucrator de la SOMA sa-l scoata de acolo, poate dispare mirosul de hoit de pe casa scarilor. „Trebuie sa oprim curentul electric, e periculos, vreti sa avem soarta sobolanului?”, spune muncitorul. Ii dam dreptate, dar cand oare va fi oprit curentul si de cine…”Sobolanul nu-i un animal prost, isi alege locuri caldute si curate de dormit”, adauga unul dintre locatarii blocului.

„Hot Chicken” in usa toboganului de gunoi

Nu stim cum o fi obtinut administratorul Fast – Food -ului „Hot Chicken” autorizatia sanitara de functionare si nu spunem ca nici nu ne-ar interesa. Cert este ca aceasta unitate de alimentatie publica se aprovizioneaza pe o usa aflata la nici un metru distanta de toboganul de gunoi al blocului 1 D. Pe sub usa acestuia curg zoaie si alte mizerii, se vad urmele de la o posta. Si mai „curg” si sobolani. „Cand se deschide usa toboganului, tasnesc de oriunde. Unii ies afara, altii se ascund”, zice un alt locatar. „Am sesizat si noi pe cei de la SOMA. Ne-au promis ca vor desfiinta toboganul. Ar fi mai bine. Este inadmisibil ce se intampla”, declara Mirela Toderas, sefa „Hot Chicken”, care isi are sediul exact in apropierea acestui adevarat focar de infectii! „Seara, si mai ales noaptea, sobolanii se plimba pe acoperisul Fast -Food-ului ca la ei acasa. Daca lasam geamurile deschise, ne pomenim cu ei in casa”, spun cei care locuiesc deasupra. De la directorul DSVSA Bacau, Vasile Zaharia, am aflat ca acum autorizatiile se pot elibera si pe baza unei declaratii pe proprie raspundere a administratorilor…

20 de firme de deratizare in Bacau!

„In Bacau sunt aproape 20 firme de deratizare. Pentru a scapa de sobolani ar trebui sa se implice Primaria. Si nu asa, pe zone, ci de la un capat la altul al orasului, concomitent. Sa se faca licitatii si sa fie atribuita aceasta actiune mai multor firme care sa inceapa odata deratizarea. Altfel, nu vom scapa niciodata de sobolani, pentru ca, dupa de scapam de ei intr-o zona, apar in alta, iar apoi revin”, spune Vasile Zaharia, directorul Directiei Sanitar Veterinare si Sanatatea Alimentelor Bacau. Asadar, este necesara implicarea Primariei, pentru ca Asociatiile de Proprietari cheltuiesc bani degeaba pe o deratizare temporara. Pana atunci, pana se va implica suita lui Romica in starpirea sobolanilor, acestia se invart in jurul nostru. Si nu oriunde, la vreo periferie, ci in centrul unui municipiu european, cum ii place primarului sa se laude.
Nicolae TURCU

Comentarii

  1. tornado a zis:

    AHA AHA….. PANA ACI TI-A FOST RROMELE .VEZI
    CA EXOTICII ASTIA DUC CU EI SI AVIARA DARA SI
    CIUMA.DACA IN MANDATUL TAU REUSESTI SA BAGI SI
    CHESTIA ASTA IN MUNICIPIU ,DUPA CE CAZI,O SA ZICA
    BAIETII DE LA ZIAR:CAND CU CIUMA LU’RROMICA,INTRI
    IN ISTORIE DOMLE NU TE BUCURI?

Adauga un comentariu

*