Stavarache vrea functie mare pentru alt amic

Consilierul Petrica Munteanu a luat foc imediat ce a aflat de noua organigrama a Primariei, propusa a deveni operationala chiar dupa 1 mai a.c.: „Nu mi se pare corect sa aprobam aceasta organigrama, platita din bugetul public. E clar ca se urmareste ca aparatul de specialitate al primarului sa creasca peste noapte cu 68 de posturi, luate de la serviciile publice ale Consiliului Local si acest transfer pica tocmai pe final de mandat si inaintea alegerilor, ceea ce miroase de departe a campanie electorala.

Cred ca se urmareste, de asemenea, crearea unor posturi pentru apropiatii domnului Stavarache. Eu consider ca primarul si viceprimarii trebuie sa iasa in strada, sa rezolve problemele comunitatii, nu sa stea mereu in birou si sa faca numai politica, fiindca Primaria nu-i Palatul Cotroceni”.

Proiectul de hotarare respectiv, realizat fara consultarea prealabila a consilierilor, viza, printre altele, degrevarea primarului si a viceprimarilor de unele sarcini si crearea unui post de administrator public. Au fost voci care au insinuat chiar ca postul cu pricina este destinat unei rude a primarului, dupa modelul functiei de director oferita cumnatului Stanila. Proiectul a fost vehement criticat si de alti consilieri.

Laurian Lucas, de pilda, a spus ca primarul trebuia sa propuna o noua organigrama la inceput de mandat si atunci „ar fi fost de discutat, pentru ca alta era situatia”, iar degrevarea viceprimarilor de unele reponsabilitati importante poate conduce la concluzia „ca viceprimarii nu se mai bucura de increderea primarului”.

George Bogatu a primit aplauze cand a solicitat sa i se sopteasca la ureche numele viitorului administrator public.

Proiectul a fost respins de consilieri (doar 10 voturi pentru), dar secretarul Ovidiu Popovici a sarit imediat in apararea proiectului primarului, propunand un amndament pentru postul de administrator public. Smecheria a prins si, fara a se mai tine seama de protestele unor consilieri, s-a trecut inca o data la vot, de aceasta data proiectul fiind admis, cu 18 voturi pentru si patru abtineri, dar si cu amendamentul ca infiintarea postului de administrator public va trebui discutata separat cu consilierii.

Stanila, luat la rost de consilieri

O tinta a consilierilor a fost si cumnatul primarului Stavarache, Marius Stanila, despre care consilierul George Bogatu a afirmat ca „face si desface totul la CET”. Consilierul Bogatu n-a cerut in mod expres plecarea lui Marius Stanila de la CET, ci numai „plasarea lui intr-o alta functie, fara putere de decizie”. George Bogatu n-a pierdut ocazia de a-i da un nou imbold managerului CET: „Il rog pe domnul Dragusanu sa iasa din rolul decorativ in care se complace si sa preia fraiele, sa faca treaba, pentru ca stie foarte bine in ce situatie se afla CET”. Al. STOLIAN

Comentarii

  1. in speta, pt dl GIOSANU

Adauga un comentariu

*