Aproape 20 la sută dintre elevi consumă alcool la şcoală ca să prindă curaj

worse_for_wear.jpgÃŽntre 1,5 ÅŸi 3 la sută dintre elevi consumă zilnic alcool iar între 7 ÅŸi 20 la sută au băut alcool în ÅŸcoală din curiozitate, plăcere sau pentru a prinde curaj, arată un studiu al Institutului de RelaÅ£ii Umane, prezentat, miercuri, la lansarea campaniei ”Alcoolul nu te face mare”.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Asociaţia „Berarii României” au lansat, miercuri, la nivel naţional campania socială de educare a liceenilor, „Alcoolul nu te face mare”.

“Ce înseamnă să fii ‘cool’?” ÅŸi “PreÅ£ul unei vieÅ£i sportive” sunt cele două filme educative de scurt metraj care vor deveni suportul fiecărui diriginte în elaborarea unor ore inedite de consiliere ÅŸi orientare profesională, pe placul liceenilor, conform organizatorilor.

„Dorim ca prin această campanie să conÅŸtientizăm elevii asupra pericolelor asociate consumului de alcool”, a declarat Maximilian Nicolae, reprezentantul PoliÅ£iei. Potrivit acestuia, între 55-96 la sută dintre elevi au consumat alcool, între 7ÅŸi 20 la sută au consumat alcool în ÅŸcoală din curiozitate, plăcere sau pentru a prinde curaj.

Peste 70 la sută dintre elevi consideră utilă realizarea unei campanii de prevenire a consumului de alcool. Nicolae a precizat că eşantionul nu este reprezentativ pentru că scopul chestionarelor aplicate nu a fost acela de a da nişte date strict ştiinţifice despre consumul de alcool.

Dr. Cristian Andrei de la Institutul de Relaţii Umane a spus că băieţii cred că dacă beau vorbesc mai uşor.Potrivit acestuia, între 49 şi 54 la sută cred că alcoolul rezolvă ceva şi aproape 40 la sută cred că alcoolul e o soluţie. Între 1,5 şi 3 la sută dintre elevii bucureşteni consumă zilnic alcool.

În prima etapă a campaniei „Alcoolul nu te face mare”, ce se va desfăşura în perioada mai-iunie 2007, profesorii vor primi CD-uri inscripţionate cu filmele educative, împreună cu planurile de lecţie, care le vor fi de un real suport atunci când se vor prezenta în faţa liceenilor propunându-le o dezbatere pe tema pericolului cauzat de consumul de alcool la vârsta adolescenţei.

„Realizate într-un stil dinamic şi îndrăzneţ, combinând comicul cu ridicolul şi tragicul, filmele dezvăluie personaje în care se poate regăsi fiecare licean care iubeşte, care luptă pentru performanţă. Sunt două poveşti despre cum îţi poţi pierde prietenii, şcoala sau chiar viitorul dacă alegi alcool în perioada adolescenţei”, a declarat Constantin Bratu, director general al Asociaţiei „Berarii României”.

Adauga un comentariu

*