Nu doar medicii de familie dau reţete compensate

Serviciile medicale ambulatorii de specialitate pe baza biletelor de trimitere eliberate de medicii dentişti din cabinetele şcolare şi studenţeşti vor fi decontate de casele de asigurări de sănătate.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru trimiterile eliberate de medicii care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală, respectiv centre de sănătate mintală şi staţionar de zi, cabinete de planificare familială, cabinete medicale de boli infecţioase, care se află în structura spitalului ca unităţi fără personalitate juridică.

Măsura este prevăzută într-un act normativ adoptat săptămâna trecută de Guvern. Acesta prevede ca încheierea de convenţii între casele de asigurări de sănătate şi entităţile enumerate anterior, în vederea recunoaşterii prescripţiilor medicale pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratament ambulatoriu, a biletelor de trimitere pentru specialităţile clinice şi a biletelor de internare eliberate de către aceştia.

De asemenea, potrivit actului normativ, numărul optim de asiguraţi pentru care cabinetele trebuie să angajeze asistenţi medicali a fost stabilit la o mie de persoane.

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0 – 18 ani, precum şi pentru tineri de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţi de liceu până la începutul anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi, dacă nu realizează venituri din muncă, precum şi pentru gravide şi lăuze, care beneficiază de asigurare fără plata contribuţiei în condiţiile legii, casele de asigurări de sănătate suportă integral valoarea medicamentelor cu preţul cel mai mic corespunzător fiecărei denumiri comune internaţionale (DCI) cuprinse în sublistele A, B şi C secţiunea C1 şi C3, indiferent de boala pentru care se face prescrierea. Amos News

Adauga un comentariu

*