Geoana: PSD va respecta votul romanilor la referendum

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri ca asteapta decizia Curtii Constitutionale cu privire la modificarea legii referendumului astfel incat presedintele sa poata fi demis cu votul a jumatate plus unu din numarul celor care se prezinta la vot. Curtea va dezbate, pe 3 mai, pentru a treia oara acest subiect, iar surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca modificarile vor fi declarate din nou neconstitutionale. Liderul PSD este de parere ca modificarea legii ar transforma referendumul „dintr-unul indecis in unul util pentru Romania”.

„Judecatorii Curtii au obligatia sa ne dea un raspuns pentru a putea iesi din criza politica in care ne aflam (…) Trebuie sa avem o lege a referendumului care sa permita romanilor sa decida daca il mai doresc sau nu-l mai doresc pe Traian Basescu in fruntea statului”, si-a motivat Geoana sustinerea pentru modificarea actului normativ.

Presedintele PSD spune ca modificarile au fost reformulate in concordanta cu observatiile Curtii Constitutionale si ca inlesnirea modalitatii de demitere a presedintelui va duce la evitarea vidului legislativ sau a interpretarilor diferite ale rezultatului acestui referendum.

In ceea ce priveste strategia de campanie, Mircea Geoana a declarat ca aceasta va cuprinde mitinguri, deplasari in teritoriu si aparitii in presa.

„Scopul nostru este sa castigam, dar PSD va respecta votul romanilor la referendum”, a mai afirmat Geoana.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*