ANAF a început să trimită formularele pentru declaraţiile fiscale

AgenÅ£ia NaÅ£ională de Administrare Fiscală (ANAF) a început acÅ£iunea de trimitere prin poÅŸtă a plicurilor cu pachetul informaÅ£ional cuprinzând formularele de declaraÅ£ie de venit. Această acÅ£iune se desfăşoară în perioada 16 – 27 aprilie 2007, când vor fi transmise circa 515.000 de plicuri. Reamintim că termenul limită de depunere a declaraÅ£iilor de venit este data de 15 mai 2007.

Pachetul informaÅ£ional cuprinde 2 formulare ale „DeclaraÅ£iei speciale privind veniturile realizate”, Ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresată contribuabililor, precum ÅŸi plicul destinat trimiterii de către contribuabili a declaraÅ£iei de venit la organul fiscal. ANAF recomandă ca, înainte să completeze formularele declaraÅ£iei de venit să consulte Ghidul de completare primit.

În cazul în care contribuabilii, după consultarea ghidului, mai au nelămuriri privind modul de completare a formularelor de declaraţie, pot solicita informaţii suplimentare, prin telefon sau direct, de la administraţia fiscală în a carei rază teritorialş îşi au domiciliul sau la Centrul Unic de Asistenţă la nr. de telefon 0314.039.160.

Contribuabilii sunt rugaţi ca după completarea formularelor de declaratie de venit, să introducă un exemplar în plicul primit, păstrând celălalt exemplar. Plicul cu formularul declaraţiei completat se depune la oficiul poştal cel mai apropiat, de unde se primeşte o recipisă ca dovadă a respectării obligaţiei de declarare a veniturilor.

Pentru transmiterea, prin poÅŸtă, a declaraÅ£iei de venit completată, recomandăm contribuabililor să utilizeze plicul cu indicaÅ£ia „CR” primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie să achite taxele poÅŸtale. ÃŽn cazul în care vor utiliza un alt plic, taxele poÅŸtale vor fi suportate de către contribuabili. Amos News

Adauga un comentariu

*